vtisi

ESE / ESC blog

V okviru programa Evropska solidarnostna enota / European solidarity corps delujemo kot voditeljska, gostujoča in pošiljajoča organizacija. Trenutno v Mariboru gostimo dve prostovoljski in enega prostovoljca iz Francije, Italije in Bosne, v tujini pa sta dve naši prostovoljki, ena v Nemčiji, druga pa v Italiji. Vabljene_i k spremljanju njihovih vtisov prostovoljstva v tujini.

GostimoGostimo

June 2022 (and months before) IN MARIBOR (AND AROUND)

How to ESC(ape) in Maribor: Alternative Culture, Spaces and Experiences. As people are not perfectly objective species (or objective at all), we see spaces with different lenses and experience them subjectively. Thus, the following text is a view of one person who will try to summarize his personal experience of the first three months in Slovenia.

may 2022 IN MARIBOR (AND AROUND)

The best things in life are friends, nature, art and beer, and May in Maribor offers all of these and so much more. Bring it on, June!

april 2022 IN MARIBOR (AND AROUND)

Here our first month in Maribor as ESC volunteers at Pekarna Magdalenske Mreže. An on-arrival training by the sea, exhibitions, concerts, nights out, workshops and many other events formed the pattern of April 2022.

PošiljamoPošiljamo

may 2022 (and months before) in Germany

Erasmus+ izkušnja je za vsakogar drugačna. Nekatere skrbi vključevanje v novo kulturo, druge skrbi predvsem jezik, tretje_i se bojijo prvič v življenju zapustiti varno zavetje doma. Jasno, vsak_a od nas vstopa na to popotovanje z drugačnimi izkušnjami. Kot prekaljena prostovoljka (vsaj v moji glavi 😀 ) sem se pred odhodom pripravila na mnoge izzive, ki me lahko čakajo v letu, ki je bilo pred mano. Poskusila sem predvideti morebitne težave, ki me bodo doletele, hkrati pa sem se zavedala, da bom zagotovo naletela na take, ki jih ne morem predvidevati.

april 2022 (and months before) IN ITALY

Vedno sem imela željo iti v tujino, še posebno v Italijo. Sicer sem imela Italijo kot možnost za študentsko izmenjavo, a sem vedela da to ni to, in sem takrat raje izbrala Nemčijo...

novembmer 2021 (and months before) IN TURKEY

Zgodba mojega prostovoljstva se je začela v Infopeki, prav tako tudi zgodba mojega mednarodnega prostovoljstva. Tekom mojega dela so v Mariboru gostovali prostovoljci iz različnih evropskih držav in že takrat, kar nekaj let nazaj, mi je ideja postala zelo všeč.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: