Naj praznovanje traja!

PMM 25LET

Pisalo se je leto 1997, ko se je skupina mladih umetnic_kov, kulturnih ustvarjalcev_k in prijateljev_ic delfinov odločila, da se po treh letih ustvarjanja kulturnega programa in povezovanja skupnosti na območju nekdanje vojašnice, sedaj Kulturnega centra Pekarna, formalno poveže v mrežo. 25 let kasneje smo še zmeraj tukaj in tukaj namerava tudi ostati.

Obletnico smo obeležile_i z dvema glasbeno-družabnima večeroma ter tiskovno konferenco, na kateri so predstavile_i kontinuirano delovanje na področju mladine, kulture in civilne družbe. Nekaj številk in projektov ter programov najdete na POVEZAVI.

vrečke Pekarna Magdalenske mreže 25LET

Ob 25. obletnici zavoda smo naše spletne kanale preoblekle_i v novo podobo, delo multidisciplinarne ustvarjalke Vite Kolar ter v Centru grafičnih umetnosti s pripravljenim motivom ročno potiskale_i faretrade vrečke iz organskega bombaža.

Podprite nas s prostovoljnimprostovoljnim prispevkom,prispevkom, za katerega dobite želeno vrečko.
Možnosti za izbiro je vse manj, zato se hitrohitro oglasite v naših prostorih v Pekarni ali v galeriji K18WD-30, razstavišče Vetrinjski oziroma svojo rezervirajte po elektronski pošti ali na socialnih omrežjih.

PRAZNOVANJE

Praznovale_i smo dvakrat. PRVIČ smo na veliko plesale_i s Tetkinimi radostmi. Začele_i na pekarniškem dvorišču že pred sončnim zahodom, nato pa smo z jugo šikom nadaljevale_i v Dvorani Gustaf. DRUGIČ pa z dvema post-punk bendoma, dvema izmed najvidnejših triov slovenskega podtalja na pisti v Pekarni v okiru celotedenskega dogajanja ob 28. obletnici KC Pekarna. Nastopili so bunkerpop balans, ki z vsebino, tehničnostjo in zvočno-lirično estetiko gradi na širokem spektru naredi si sam glasbenih elementov iz zaklonišč ter se spretno poigrava z različnimi zvrstmi in nekdaj hišna Nina Bulatovix, združena kot surov glasbeno-besedni upor proti nesposobnostim in samozadostnostim politike ter obče blaznosti. Glavna preokupacija še danes ostaja preizpraševanje pozicij in razmerij moči.

• TETKINE RADOSTI x VITAMEANXX

Utrinke svašta jugo-kiks-miksa tetkinih treh najljubših Borke, Bakta in Woo D-ja in njihovih ročno obranih ter skrbno izbranih zakladih ploščarn najdete na povezavi.

• BALANS, NINA BULATOVIX

Fotografije, kako smo združile_i moči Kulturnega centra Pekarna in na pisti obeleževale_i 25 let Pekarne Magdalenske mreže in 28 let Kulturnega centra Pekarna lahko pogledate spodaj.

Na POVEZAVI prisluhnite še pogovorom z bendi. 

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: