17. 6. 2022 od 19.00, KC Pekarna

PMM 25LET: BALANS, NINA BULATOVIX

Letos praznujemo dvakrat, drugič z dvema post-punk bendoma, dvema izmed najvidnejših triov slovenskega podtalja na pisti v Pekarni v okiru celotedenskega dogajanja ob 28. obletnici KC Pekarna.

Oder ogrejejo domači Justice Sail, nadaljuje Dunraven, svež power trio iz Seattla ob Sotli, ki že vse od devetdesetih rojeva razne težko-kategorne zasedbe, sledi bunkerpop balans, zaključijo pa udarni Nina Bulatovix. Po koncertih na pisti zaključimo dogajanje v dvorani Gustaf (poptrsh), MC Pekarni (80&90s) in Kurdu (drum'n'bass).

balans

Bunkerpop balans z vsebino, tehničnostjo in zvočno-lirično estetiko gradi na širokem spektru naredi si sam glasbenih elementov iz zaklonišč ter se spretno poigrava z različnimi zvrstmi. Svoj simpatično muhast glasbeni izraz dopolnjujejo z iskrivim samozavedanjem o absurdnosti in močno vizualno estetiko. Ravnotežje so našli v minimalističnem art-punkovskem izrazu, ki mu lahko prisluhnemo na obsežni diskografiji in odrih po vsej Evropi.

NINA BULATOVIX

Nekdaj hišna Nina Bulatovix, združena kot surov glasbeno-besedni upor proti nesposobnostim in samozadostnostim politike ter obče blaznosti. Glavna preokupacija še danes ostaja preizpraševanje pozicij in razmerij moči, bend se je iz Pekarne preselil na Metelkovo, glasbena zakladnica pa postaja vse večja. Grenkosladkost časa in prostora ujemajo v zapeljive melodije, spevna besedila in eklektičnost izraza. Glasba za ples v času neznosnosti.

Za vizualije bo poskrbel telemark.

Vabilo je odprto, vstopnine ni.
Fajn bo!
Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: