31. 8. 2021 ob 16.00, Vetrinjski dvor

PROJEKTOR: Mestni kino in mesto zanj

Konzorcij Film v Mariboru Maribor v sodelovanju s Projektorjem vabi na poglobljeno razpravo o pomenu mestnega kina za lokalno skupnost.

Mestni kino v mesto prinaša kakovostno filmsko ponudbo in filmsko-vzgojno-izobraževalne programe za vse generacije. Je festivalsko in kulturno-družabno stičišče za lokalno prebivalstvo in drugi dom za filmske ustvarjalce. Prek primerov dobrih praks bomo osvetljevali problematiko odsotnosti mestnega kina v mestu in iskali mesto zanj.

Predstavitve dobrih praks

Kinodvor, Mestni kino Metropol, Mestni kino Ptuj

Izhodišča za razvoj filmskega prikazovanja in festivalov v MOM / predstavitev

Film in Maribor

Mestni kino v dialogu / okrogla miza

Film in Maribor, AKMS, Kinodvor, Mestni kino Metropol, Mestni kino Ptuj, Urad za kulturo MOM

16.00

Predstavitve dobrih praks

Metka Dariš (Kinodvor), Samo Seničar (Mestni kino Metropol), Nina Milošič (Mestni kino Ptuj), predstavitev // 3 x 20 min

V ospredje postavljamo tri primere dobrih praks vzpostavitve in delovanja mestnega kina. Z nami bodo svoje izkušnje delili Kinodvor, ki kot največji mestni kino v Sloveniji ponuja najbolj obsežen program, Mestni kino Metropol, ki ga programsko upravlja nevladna organizacija, ki je odvisna od razpisnih sredstev ter tržne dejavnosti, in Mestni kino Ptuj, ki trenutno vzpostavlja že drugo kinodvorano in je del evropskega projekta Resonance Cinema,Cultural Hub for Curious Minds.

17.00

Izhodišča za razvoj filmskega prikazovanja in festivalov v MOM

Rene Puhar (Film in Maribor), predstavitev // 30 min

Predstavitev strateškega dokumenta “Izhodišča za razvoj filmskega prikazovanja in festivalov v MOM” opredeli problem, ki ga manko mestnega kina predstavlja za lokalno okolje, ter izpostavi dodano vrednost mestnega kina za mesto, lokalno prebivalstvo in filmsko stroko. Zgodovinsko oriše filmsko prikazovanje v Mariboru, analizira trenutno stanje ter predlaga model filmskega prikazovanja in festivalov.

18.00

Mestni kino v dialogu

Metka Dariš (Kinodvor), Samo Seničar (Mestni kino Metropol), Nina Milošič in Tina Maroh (Mestni kino Ptuj), Rene Puhar (Film in Maribor), Nina Ukmar (AKMS), Klemen Brvar (Urad za kulturo in mladino) // okrogla miza // 90 min

Pogovor o izzivih vzpostavitve mestnega kina.

Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi za zamejitev širjenja virusa Covid-19 in PCT pogoji.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: