14. 6. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Končna predstavitev procesa projekta »Izgradnja skrbstva«

V petek, 14. 6. 2024, te ob 18.00 vabimo v prostore Pekarne Magdalenke mreže na zaključno predstavitev procesa raziskovalnega rezidenčnega projekta SobaZaGosteMaribor, IZGRADNJA SKRBSTVA / CONSTRUCTING CARE.

Minuli mesec je 5 umetnic v Mariboru raziskovalo aktualna vprašanja vezna na pojem skrbi in skrbstva preko umetnosti in kritične teorije. Obravnavale so vprašanja globalne krize skrbstva iz svojih ter lokalne perspektive, s posebnim poudarkom na situaciji v Mariboru, kjer so se srečale z različnimi organizacijami in strokovnjaki_njami s področja skrbstvenega dela. Izhajale so iz osebnih in medosebnih izkušenj s skrbstvom, s političnimi razsežnostmi krize skrbstva, kot je pomanjkanje ustrezne podpore držav, feminizacija skrbstvenega dela, podplačanost delavk_cev, izkoriščanje migrantk_ov in spolni vidiki nevidnega, neplačanega dela v skrbstvu.

Na zaključni predstavitvi bodo Eszter Kállay (HU), Daria Khrystych(UA), Martyna Miller (PL), Vitória Monteiro (BR, AU) in Teri Szűcs (HU) povzele svoje izkušnje, vtise in načrte, ki izhajajo iz enomesečne rezidece. To bo tudi čas za slovo in navezovanje stikov ter prihodnih sodelovanj.

Dogodek se odvija v okviru 30. obletnice Kulturnega centra Pekarna, ki poteka med 10. in 16. junijem 2024. Celoten program najdeš na POVEZAVI.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: