19. 3. 2022 ob 15.00, GT22

Delavnica časopisnega gledališča:
Prekarna pomlad

Omletnice in Omletniki v sklopu projekta Organizirajmo se, združimo se! pripravljajo delavnico časopisnega gledališča, ki z različnimi podtehnikami opozarja na nekritičnost, pristranskost in moč medijev.

Časopisno gledališče je namreč tehnika, ki se lahko izvaja kot delavnica ali pa kot proces ustvarjanja teksta oziroma scenarija. Nedramska besedila (časopisne članke, državno ustavo, deklaracije, akte, oglase ipd.) se z različnimi podtehnikami preoblikuje, in sicer s prevpraševanjem, kaj teksti izpostavljajo in kaj prikrivajo, na kaj naslovi in fotografije opozarjajo ter koga pri tem nagovarjajo. In na kak način dominira tisti, ki jih ustvarja?

Odgovorite si na vprašanja na razgibani dvourni delavnici, ki se bo dogodila v soboto, 19. 3., ob 15.00, v GT22, po zaključeni delavnici pa vas skupina vabi tudi na forumsko predstavo, v kateri lahko popolnoma spremenite potek odrskega dogajanja.

Zainteresirani za delavnico časopisnega gledališča lahko oddate prijavo do 17. 3. na povezavi:

Mariborska gledališka skupina Omletnice_ki izvira iz šole gledališča zatiranih, ki z različnimi metodami in tehnikami uporablja gledališče kot orodje za doseganje družbenih sprememb. V teh negotovih časih osvetljujejo problematičnost prekarnega dela, saj se prekarne_i delavke_ci pogosto znajdejo v izkoriščanem položaju: med brezposelnostjo in pogodbo za nedoločen čas, brez delovnopravnega varstva in socialne varnosti si številni težko privoščijo dostojno življenje.

** Skupina je projekt razvijala pod okriljem Pekarne magdalenske mreže Maribor in je financiran s strani programa Erasmus+, Evropska solidarnostna enota in Movita (Zavoda za razvoj mobilnosti mladih).

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: