publikacija in posnetki

(Z)gradimo

V novembru 2019 so na različnih lokacijah potekali dogodki na temo stanovanjskih zadrug (Z)gradimo. Predavanja, predstavitve ter posvet si lahko ogledate na spletu, dostopna pa je tudi elektronska verzija publikacije, ki je izšla ob koncu projekta.

Publikacija združuje povzetke predavanj, predstavitev, sprehoda in posveta, ki so bili del dogajanja (Z)gradimo in rezultate ter interpretacijo raziskave o bivalnih situacijah in stanovanjskih razmerah, ki smo jo izvedle_i.

Preberete lahko povzetke dogodkov, ali pa si ogledate celotne prispevke povabljenih na posnetkih. Vse_i sodelujoče_i so v okviru svojih, na stanovanjsko zadružništvo specifično vezanih, tem spregovorile_i o trenutnem stanju stanovanjske preskrbe, slabih stanovanjskih politikah, velikem deležu lastništva nepremičnin in predlogu novega stanovanjskega zakona, ki je bil v času dogodkov v javni razpravi. Seznanite se lahko s slovenskimi stanovanjskimi politikami, konceptom stanovanjskih zadrug, procesom ustanavljanja stanovanjske zadruge Zadrugator v Ljubljani, sprehodom, kjer je beseda tekla o minulih projektih ter predispozicijah oziroma korakih, ki so potrebni za ustanovitev stanovanjske zadruge v Mariboru ali kje drugje, participatorno arhitekturo in načine vključevanja deležnikov ter s posvetom s predstavnicami_ki institucij, kjer smo govorile_i o tem, kako ustvarjati ugodno podporno okolje za stanovanjsko zadružništvo pri nas.

Do publikacije dostopate na naši spletni strani:

Posnetke predavanj, predstavitev in posveta pa najdete na Youtubu:

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: