natečaj Živel strip! Živela animacija! 21

V gozdu - posebno priznanje za skupinsko animacijo

Znani so rezultati natečaja Živel strip! Živela animacija! 21 . Gre za letni nagradni natečaj za strip in animacijo za učence in dijake iz Slovenije in Furlanije - Julijske krajine, katerega organizirata italijansko združenje Viva Comix in uredništvo revije Stripburger, ki jo izdaja Forum Ljubljana.

Namen natečaja je spodbujanje stripovske ustvarjalnosti in branja ter ustvarjanja na področju animiranega filma in popularizacija umetniških izraznih sredstev. Za letošnjo edicijo so v inspiracijo ponudili dela oz. like avtorjev Gašperja Rusa in Gabrielle Giandelli. Udeleženci natečaja pa so lahko ustvarjali tudi po prosti temi.

Animirani film V gozdu, ki je nastal na otroški produkcijski delavnici animiranega filma v sklopu 10. festivala StopTrik, je na natečaju prejel posebno priznanje za skupinsko animacijo!  

Žirija v sestavi: Gašper Rus (avtor), Katerina Mirović (Stripburger), Andreja Goetz (društvo Slon) ter Alessandro De Ioannon in Paola Bristot (združenje Vivacomix) je o delu zapisala: 

"Precej abstrakten animirani film za vsak festival animiranega filma."

Na to smo seveda zelo ponosne_i. 🙂

Animirani film so ustvarile_i Mija Štraus, Eva Sarnic, Iva Mirt, Nadia Azhdari, Loti Kostanjevec, Lana Razboršek in Gal Razboršek, pod mentorstvom Anke Kočevar, Brine Fekonja in Nike Plevnik. Vsem ustvarjalkam_cem iskreno čestitamo!

Za nagrado bodo mlade_i animatorke_ji prejele_i DVD z animacijami Slon, udeležbo na delavnici animacije Slon, akreditacijo za festival Animateka ter listanko. Vsi udeleženci natečaja prejmejo tudi čisto svež mini strip Prazgodovinska izmena.

Prav tako bodo vsi zmagovalni animirani filmi oktobra na ogled na Mednarodnem dnevu animiranega filma v Slovenski kinoteki v Ljubljani.

Več o natečaju najdete tukaj:

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: