dokument

Predlogi za lajšanje podnebnih sprememb v mestu Maribor

Naše prostovoljke_ci, ki v šolskem letu 2020/2021 sodelujejo v prostovoljski skupini »Mladi za mesta proti podnebnim spremembam« so ob strokovni pomoči krajinske arhitektke in urbanistke dr. Maje Simoneti ter arhitekta in urbanista Marka Peterlina iz Inštituta za politike prostora pripravile dokument, v katerem opredeljujejo ukrepe, ki blažijo posledice podnebnih sprememb v mestih, oziroma mesta nanje prilagajajo.

» V naši skupini se zavzemamo za blaženje in prilagajanje na podnebne spremembe in za zeleno prihodnost Maribora. Ker želimo, da mesto Maribor čim prej sprejme ukrepe za prilagoditev na podnebne spremembe in za blaženje le-teh, smo sklenile_i poiskati rešitve. Pri pregledu literature in primerov dobrih praks smo zasledile_i več možnosti ukrepanja na področjih, ki bi lahko bila primerna tudi za Maribor. V nadaljevanju smo opisale_i štiri področja ukrepanja: zasaditev dreves, ozelenitev fasad in streh, vodni elementi v mestu in javni promet « 

Ukrepe in predloge za lajšanje podnebnih sprememb v mestu Maribor preberite na povezavi:

Foto utrinki dogodka »Prostovoljke_ci z MOM o podnebnih ukrepih v mestu«, kjer so mlade_i vodstvu in službam MOM predstavile_i pripravljen dokument:

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: