Hvalimo se!

SLAVIMO! Slava Klavora - Spomenik

Gledališka predstava Slava Klavora - Spomenik, nastala v naši produkciji, je v letošnjem letu pobirala nagrade na regionalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju.

Predstava nas popelje v nestabilni čas poznih tridesetih let, v Maribor, v obdobje odraščanja, šolanja in političnega delovanja mlade komunistke Slave Klavore ter njenih tovarišic_ev. Ker v pozabo odhajajo ideje, kraji, dogodki in osebe, katerih podob na spomenikih ne prepoznamo več, so na gledališkem odru oživele_i pomen marksistične teorije in revolucionarnega boja.

14. Repassage fest - Festival ljubiteljskih gledališč iz območja bivše skupne države

četrtek,10. 11. 2022

Nagrada za najboljšo predstavo v celot

Nagrada za najboljšo kolektivno igro 

Nagrada za najboljšo režijo

4. ZIZ Festival in 9. Gala podelitev ZIZ nagrad

sobota, 15. 10. 2022

ZIZ nagrada za serijsko padanje

ZIZ nagrada za predstavo

ZIZ nagrada za režijo

60. Linhartovo srečanje Festival gledaliških skupin Slovenije

sobota, 24. 9. 2022

Matiček z najboljšo gledališko predstavo v celoti

Kot je zapisala tričlanska žirija pod vodstvom igralke Judite Zidar, predstava z zgodovinsko natančnostjo prikaže dogodke leta 1941, "vendar ne ostane zgolj pri faktografskem prikazovanju okupiranega Maribora in usod ljudi, ki so se okupatorju uprli, temveč gledalca z izvrstno atmosfero prestavi v tamkajšnji čas in se ga dotakne".

 

Dodala je, da predstava "brez moraliziranja in pristranskosti nudi močno aluzijo na današnji čas", igralska upodobitev je prepričljiva, skupna izvedbena energija in celostna vizualna podoba predstavo nadgradi in ustvari "izvrstno gledališko izkušnjo".

Fotografije iz premiere:

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: