informativno-izobraževalne in določevalne table

Mini urbani Miyawaki gozdiček

V novembru smo se priključile_i zasaditveni akciji Mini urbanega Miyawaki gozdička, projektu Organizacije za participatorno družbo, ki ga je s pomočjo Mreže za prostor, izvedla v tesnem sodelovanju z Iniciativo Mestni zbor. Gozdiček je bil zasajen ob toplotnem otoku v Mariboru z namenom blaženja učinkov okoljske krize ter opozarjanja na dobrobiti dreves in zelenih površin v urbanih okoljih. Poleg okoljske in biotske funkcije pa je bil gozdiček načrtovan z namenom vnosa dodatnih izboraževalnih, raziskovalnih ter družabnih vsebin v četrt.

S prostovoljkami_ci smo se tako pridružile_i delovnim akcijam, novozasajen gozdiček pa tudi predstavlja raziskovalni prostor dela naše skupine »Mladi za mesta proti podnebnim spremembam«. V prihodnjih mesecih bodo izvajale_i monitoring rastlin, žuželk in ptic po metodah, ki so jih določile_i s pomočjo Društva študentov naravoslovja. V lanskem letu smo k akciji pristopile_i še z željo, da dodatno pripomoremo k prepoznavnosti gozdička in njegovih dobrobiti v lokalni skupnosti. V sodelovanju z Iniciativo mestni zbor in ilustratorko Ano Bassin smo pripravile_i čudovite informativno-izobraževalne in določevalne table.

Več o metodi japonskega botanika Akira Miyawaki, dobrobitih hitrorastočih urbanih gozdov ter procesu nastajanja prvega urbanega Miyawaki gozdička v Sloveniji lahko prebereš na povezavi:

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: