29. 9. - 3. 10. 2021 • Vetrinjski dvor, Lutkovno gledališče Maribor, artkit kibla

11. mednarodni filmski festival StopTrik

Enajstič zapovrstjo vabimo na StopTrik Mednarodni filmski festival stop animacije. Upamo, da se v Mariboru srečujemo v živo med 29. septembrom in 3. oktobrom.

StopTrik MFF vstopa v drugo dekado in vabi sodelujočo publiko in filmske ustvarjalke_ce k ogledu, raziskovanju in razpravi o izjemnem pomenu stop animacije, umetniške oblike, ki lahko prenaša in redefinira univerzalne naracije in simbole – temeljne mite v različnih kulturnih kontekstih.

V 2021 nujno potrebujem nove podobe in pripovedne sloge, ki nam lahko olajšajo razumno in proaktivno preiti iz predpandemičnega statusa quo v nove oblike kulturne, politične in družbene organiziranosti, ki jo pogojuje predvsem neposredna bližina podnebne katastrofe. Letošnji tekmovalni program sestavljajo trije sklopi Mednarodnega tekmovanja stop animacija in eno tekmovanje eksperimentalnih, mešanih tehnik Borderlands. Skupaj si bomo tako ogledale_i 60 tekmovalnih animacij, v sekciji Panorama pa 20 filmov umetniškega potenciala. Rdeča nit tematskega programa so ANIMIRANE MITOLOGIJE, zavrtele se bodo tri retrospektivne selekcije briljantnih zgodovinskih in sodobnih stop animacij ter eksperimentalnih filmov. Festival začnemo z oživljanjem neživega in prihodnostjo kuriranih umetniških filmskih vsebin na spletu, kot vsako leto pa s pogovori z avtorji spoznavamo procese nastajanja animacij. Pred festivalom bo potekala delavnica stop animacije za otroke, profesionalno delavnico Workshot pa smo nadgradile_i v delavnico oblikovanja koncepta, pisanje scenarija in stop animacije. Naš pogled bomo ostrile_i skozi delavnico filmske kritike. Pripravljamo kakovostni filmski program za otroke in mlade, ozvežujočo razstavo Animirane ženske in glasbeno-vizualne večerne dogodke, ki bodo ugajali vsem čutom.

Vabimo k prijavam:

Vsi dogodki bodo izpeljani v skladu s smernicami in priporočili NIJZ in v skladu z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji ter Odlokom o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu , za vse obiskovalke_ce prizorišč je obvezno izpolnjevanje PCT pogoja. Prav tako je v zaprtih prostorih obvezno nošenje zaščitnih mask.

Vstop je prost, število obiskovalk_cev pa omejeno.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: