19. 8. 2021 ob 19.00, dvorišče Vetrinjskega dvora

SobaZaGosteMaribor: Spoznajte umetnika Elieja Mouhanno

Vabimo te na predstavitveni dogodek in pogovor z aktualnim rezidentom Eliejem Mouhanno, ki bo v četrtek, 19. 8. 2021, ob 19. uri, na dvorišču Vetrinjskega dvora.

Elie Mouhanna je bil rojen leta 1990, odrasel je v obmorskem mestu Sarba (Jounieh) v Libanonu, trenutno pa živi in deluje v Feytrounu v Libanonu. Leta 2012 je magistriral iz grafičnega oblikovanja na Univerzi USEK, deluje kot multidisciplinarni umetnik, izdelovalec tekstila in pedagog. Na oddelku za modno oblikovanje Libanonske akademije vizualnih umetnosti (ALBA) poučuje pletenje in zgodovino tekstilnih tehnik.

Za Mouhanno je umetnost katarzična ter osebna ali kolektivna potreba, ki izhaja iz občutka nujnosti, določenega s specifičnim kontekstom. Četudi njegova umetniška praksa izvira iz osebnega, osebnih izkušenj in osebnih arhivov, vedno - četudi implicitno - korespondira s kolektivnim. Tekom let so se v njegovi praksi izoblikovala ponavljajoča se področja, ki usmerjajo njegov raziskovalni interes: telo kot materija in figura ter relacija telesa do drugih (živih in neživih) bitij, prostora in časa; raznolike manifestacije jezika kot sredstva interaktivnosti; tehnika, razumljena kot sklop znanja in metod, ki telesom omogočajo delovanje.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: