do 13. 9. 2021

Poziv: Animirane ženske

Stop animatorke pozor!

S kreativno direktorico za XR, kuratorko in multidisciplinarno umetnico Manu Weiss, vas vabimo k ustvarjanju animiranih avtoportretov, ki bodo med Mednarodnim filmskim festivalom StopTrik razstavljeni v razstavišču KIT KIBLA na Glavnem trgu v Mariboru.

Prijave zbiramo do 13. 9. 2021

Namen projekta AnimiraneAnimirane ženskeženske je omogočiti animatorkam, ki se identificirajo kot ženske boljšo zastopanost in vidnost. Razstava prikazuje, slavi in ​​dviguje žensko odličnost na področju animacije z animiranimi avtoportreti profesionalnih umetnic s vsega sveta. Tradicionalna praksa avtoportretiranja je prenešena v sodobne čase žepnih računalnikov in združuje animacijske prakse z najnovejšo AR tehnologijo. Portreti animiranih žensk spodbujajo in širijo tradicionalno, radovedno, igrivo in zabavno odkrivanje ter oživijo s plastjo obogatene resničnosti.

Manu Weiss

je kreativna direktorica za XR in kuratorka in multidisciplinarna umetnica. Po diplomi iz oblikovanja in animacije je delovala na področju avdiovizualnih medijev ter se v različnih vlogah preizkusila v režiji, animaciji in kompozitingu animiranih kratkih filmov, projektov videomapiranja, oglasov, iger in celovečernih filmov. Manu Weiss je pravtako ustanovitvena članica mnogih animatorskih mrež in organizatorka dogodkov na področju filmske industrije in delavnic za študente in profesionalce na področju kreativnih industrij. Z novo dobo obogatene in navidezne resničnosti je sledilo kuriranje vrste razstav potopitvenih medijev. Manu je strastna zagovornica novih tehnologij, umetnosti, animacije in pripovedovanja zgodb.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: