15. 8. 2021 ob 17.00, Lutkovno gledališče Maribor

Pustolovski otroci in čarobne lutke

Pridruži se nam na Lutkovnem pristanu, kjer bomo kot del preddogodkov Festivala StopTrik predstavile_i selekcijo animacij iz Mednarodnega festivala animiranega filma Animocje. Projekcija je BREZPLAČNA in traja 65 minut ter je namenjen otrokom starim med 6 in 9 let.

Pustolovski otroci in čarobne lutke

V čarobnih svetovih stop animacije (ročno izdelane, a tridimenzionalne) živijo pametni in pustolovski otroci, njihovi ljubeči stari starši, njihovi najslajši in najboljši prijatelji. Ampak v animiranih krajinah lahko srečamo tudi nekaj strašljivih bitij, ki živijo v temnem gozdu, na robu plaže ali morda le v naši domišljiji! Na srečo je v animiranih svetovih lahko vsakdo junak, ki premaga vsa tveganja in izzive ter odrašča v ljubeznivem, nežnem in razumevajočem okolju. Program je sestavila Weronika Płaczek z Mednarodnega festivala animiranega filma Animocje v Bydgoszczu (Poljska).

Melting Heartcake / Topeče se srce

Benoît Chieux (Sacrebleu Productions)

2019, Francija, 11'20"

Krtica Annie ima v svoji mali torbici, obešeni čez ramo, čokoladno torto “Topeče se srce”. Toda, da bi jo lahko delila s svojim prijateljem, mora prečkati gozd, v katerem biva zastrašujoč bradat velikan. Vse živali, ki ga prečkajo izginejo in očitno tudi pot krtice Annie prečka pot velikana … Toda velika brada, ki prekriva velikana je veliko toplejša, kot bi si človek mislil. 

 

The Kite / Pouštět draka / Zmaj

Martin Smatana (BFILM.cz)

2019, Češka, Slovaška, Poljska, 13'30"

Poletje se izteka, sadje na drevesih dozoreva. Dedek vnuku podari zmaja. Ko fanta premetava po zraku, ga dedek ujame.

 

The Child and the Night / El Niño y la Noche / Otrok in noč

Claudia Ruiz

2017, Argentina, 12'20"

Luis obišče svojo babico. Ponoči ga zbudi lunin žarek ter ga popelje do mize z lutko, ki si želi popravila. Avanturo bodo spremljali babica, čevelj in bazen z vodo.

 

My Strange Grandfather/ Moj strannij dedushka / Moj čuden dedek

Dina Velikovskaya (Russian State University of Cinematography N/A/S.A. Gerasimov, VGIK)

2011, Rusija, 8’40’’

Kreativna oseba pogosto deluje malo čudno, hecno in kar malo trčeno. Celo njegovi prijatelji in družina je pogosto ne razumejo, ali se je celo sramujejo. A včasih lahko ustvari pravi čudež - zgolj iz smeti.

 

I'm not scared of the crocodile / Ne bojim se krokodila

Anna Solanas, Marc Riba

2018, Španija, 4'

Nekoč je živel krokodil, ki ni maral lova.

 

Rabbit and Deer / Nyuszi és Oz / Zajec in jelen

Péter Vácz (Moholy-Nagy University of Arts and Design)

2013, Madžarska, 16’15’’

Zajec in Jelen živita srečno in brezskrbno, dokler Jelena ne obsede iskanje formule za tretjo dimenzijo. Njuno prijateljstvo je tako postavljeno na preizkušnjo. Jelen se po nepričakovani nesreči znajde v novem, njemu neznanem svetu. Ločena z dimenzijama morata prijatelja zopet najti pot drug do drugega.

 

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: