23. 6. 2021 ob 19.00, Galerija K18

Claudio Beorchia: Pripoveduj mi reko

V sredo, 23. 6. 2021, te ob 19. uri vabimo v Galerijo K18 na otvoritev razstave PripovedujPripoveduj mimi reko,reko, aktualnega gosta rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor Claudia Beorchie.
Instalacija bo v Galeriji K18 (Koroška cesta 18) na ogled do 13. 8. 2021 vsak delovnik med 14.0014.00 in 19.00.19.00.

Pripoveduj mi reko je raziskava reke Drave, natančneje refleksija splošnega dojemanja vode v sodobni družbi. Pripoveduj mi reko, osrednje delo na razstavi je zgodba o reki - od njenega izvira do Maribora - ki se napaja s stotinami recenzij in mnenj o Dravi in njenih posebnostih ter znamenitostih objavljenih na Googlu in TripAdvisorju. Izbor najbolj nenavadnih, izvirnih, pomenljivih ali rekurzivnih kritik, je preurejen in ponovno sestavljen v literarni kolaž, ki sledi presenetljivim povezavam in pomenskim stikom, oživi zborovsko kompozicijo o reki in njenih vodah.

Fontana - avdio vizualna instalacija, ki artikulira Pripoveduj mi reko, je odraz vode in njene vloge kot naravnega vira mesta. Gre za nekakšen poetičen kratek stik: mestno energijo proizvajajo hidroelektrarne na Dravi; televizorji dela Fontana tako lahko delujejo zahvaljujoč se rečni energiji, na zaslonih pa opazujemo slike jezu elektrarne, ki proizvaja to energijo.

Poleg pojma vode, projekt Pripoveduj mi reko nagovarja tudi temo pokrajine in gradnje, pogosto mediirane skozi digitalne in telematske tehnologije dosegljive ljudem ter pojma avtor in avtorstvo, transformirana po razcvetu družbenih medijev.

Claudio Beorchia je interdisciplinarni umetnik iz Italije. Diplomiral in magistriral je iz umetnosti in oblikovanja na Univerzi IUAV v Benetkah in Akademiji lepih umetnosti v Milanu. Doktoriral je na oddelku za Oblikovanje in planiranje v kompleksnih okoljih na Doktorski šoli Univerze IUAV. Beorchia je razstavljal v številnih razstaviščih v Italiji in v tujini, med drugim: Trienale v Milanu, Hangar Bicocca v Milanu (Italija), Palača Ducale v Genovi (Italija), Bienale v Nakanoju (Japonska), Fundacija A.M. Qattan (Ramala, Palestina), ter Armenskem centru za sodobno eksperimentalno umetnost v Jerevanu (Armenija).

Več o rezidenci na povezavi:

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: