8. 6. 2021 ob 18.00, Lent

Interesni Safari s Claudiem Beorchio

V torek, 8. 6. 2021, ob 18.00 te vabimo na Interesni safari z aktualnim rezidentom Claudiem Beorchio in um. zg. Simonom Žlahtičem. S kolesi se bomo zapeljale_i vzdolž Drave, dobimo pa se na Lentu pri plovilu Dravska vila.

InteresniSafari je iskanje stičišča med temo raziskovanja gostujočega umetnika in lokalnim okoljem. Z rezidentom Claudiem Beorchio, ki ga zanima fenomen vode, bomo raziskovale_i glavno determinanto Maribora – reko Dravo. Skupaj se bomo sprehodile_i po mitični preteklosti, kot tudi polpretekli industrijski zgodovini mesta, pri tem pa iskale_i srž povezanosti in prepletenosti mesta in njenih prebivalcev na eni in vode, reke na drugi strani. Kdo daje komu ritem? Reka človeku ali človek reki? Pridružite se diskusiji in spoznajte umetnika. S predavanji na mestu, komentarji in diskusijo bomo začele_i na Lentu, kraju, kjer se je začela pisati zgodba o mestu. Pripeljite se s kolesom, potrebovale_i ga bomo za raziskovanje!

Claudio Beorchia

je interdisciplinarni umetnik iz Italije. Diplomiral in magistriral je iz umetnosti in oblikovanja na Univerzi IUAV v Benetkah in Akademiji lepih umetnosti v Milanu. Doktoriral je na oddelku za Oblikovanje in planiranje v kompleksnih okoljih na Doktorski šoli Univerze IUAV. Beorchia je razstavljal v številnih razstaviščih v Italiji in v tujini, med drugim: Trienale v Milanu, Hangar Bicocca v Milanu (Italija), Palača Ducale v Genovi (Italija), Bienale v Nakanoju (Japonska), Fundacija A.M. Qattan (Ramala, Palestina), ter Armenskem centru za sodobno eksperimentalno umetnost v Jerevanu (Armenija).

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: