festival prostovoljstva v mariboru // 3. 6. 2021 ob 13.00, vrt Muzeja NO

Prostovoljstvo kot družbena vrednota

Mreža »Prostovoljstvo v Mariboru« ob letošnjem Festivalu prostovoljstva v Mariboru na vrtu Muzeja NO, Ul. Heroja Tomšiča 5, pripravlja srečanja prostovoljskih organizacij in služb Mestne občine Maribor, ki bo potekalo pod nazivom »Prostovoljstvo kot vrednota«.

O prostovoljstvu kot družbeni vrednoti in o tem, kako je prostovoljstvo pripoznano na sistemski ravni, se bosta pogovarjali Urška Breznik iz Pekarne Magdalenske mreže, koordinatorice Mreže prostovoljstvo v Mariboru, in Tjaša Arko iz Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva. V nadaljevanju bodo prostovoljske organizacije s pomočjo svojih prostovoljk_cev predstavile področja svojega delovanja, prostovoljske aktivnosti, ki jih izvajajo ter družbene učinke, ki jih zaradi svojih dejavnosti prepoznajo v lokalni skupnosti. Po dogodku bomo prisluhnile_i palestinski poeziji, za članice mreže prostovoljstvo v Mariboru in njihove prostovoljke_ce pa bo potekalo organizirano vodenje po Muzeju Narodne osvoboditve.

Dogodek družabno-informativne narave je v prvi vrsti namenjen povezovanju prostovoljskih organizacij in služb MOM, saj si želimo, da bi v prihajajočih mesecih vzpostavili sistemske pogoje za ureditev prostovoljstva na lokalni ravni, tudi s sprejetjem strategije razvoja prostovoljstva v Mestni občini Maribor.

Iz MOM se nam bodo pridružile_i župan Saša Arsenovič, podžupanja Alenka Iskra, Nina Kirbiš in Martina Kositer iz Urada za kulturo in mladino, Saša Bricman Rantuša iz SOU/Skupne službe varstva okolja, Brigita Gajzer Pliberšek iz Urada za vzgojo in izobraževanje, zdravstveno, socialno varnost in raziskovalno dejavnost, Anja Kolšek in Simon Potrč iz Urada za šport, Tjaša Krunić iz Službe za zaščito in reševanje, Mirjana Mihin in Ryan Hartner iz Službe za mestne četrti in krajevne skupnosti ter Jaroslav Bauer in Saša Rihtar iz Urada za gospodarske dejavnosti.

Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi za zamejitev širjenja virusa Covid-19. Vse, ki se dogodka nameravate udeležiti prosimo, da se nam z imenom in priimkom ter z nazivom organizacije prijaviteprijavite na info@pekarnamm.org do 1. 6. 2021.

Za odlično sodelovanje se zahvaljujemo Muzeju NO.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: