25. 3. 2021 ob 19:00, splet

SobaZaGosteMaribor: Spoznajte rezidenta Danila Milovanovića

V četrtek, 25. 3. 2020, ob 19:00 smo izvedli spletno predstavitev dela in prakse aktualnega rezidenta Danila Milovanovića.

Posnetek spletne predstavitve si lahko ogledaš:

Delo Danila Milovanovića zaznamuje družbeno-angažirano izražanje v javnem prostoru, pri čemer ideje, ki segajo od premišljevanja urbanega prostora do obravnavanja vsakdanjih socialnih dinamik, določajo medij in pristop. Pri posegih v javne prostore uporablja preprosta sredstva z namenom ustvarjanja novih pomenov in situacij. Minljive, tako poetično kot politično navdihnjene intervencije nato v predrugačeni obliki prenaša v materialna umetniška dela, ki v posprodukciji prevzemajo obliko video inštalacij, dokumentarnih filmov ter stenskih objektov in artefaktov.

Danilo Milovanović (1992, Banja Luka, BiH)

živi in deluje v Ljubljani, kjer je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) zaključil podiplomski študij slikarstva. Izobraževal se je tudi na Akademiji UMPRUM v Pragi. Leta 2020 je prejel Prešernovo nagrado UL ALUO za magistrsko delo z naslovom teoretičnega dela Artivizem – angažirana urbana umetnost v javnem prostoru in naslovom praktičnega dela Top parking. Leta 2018 in 2019 je bil nominiranec za nagrado OHO, leta 2019 pa je prejel rezidenčni atelje v ustvarjalnem centru Švicarija (MGLC) v Ljubljani. Njegovo delo je bilo predstavljeno in je prisotno tako na domačih kot tudi tujih razstaviščih in javnih prostorih, prav tako pa se je udeležil več umetniških rezidenc.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: