19. 3. 2021, 20:00, splet

Rezidenca za družbene spremembe »Ta predstava ima noge«

Gostujoča umetnika druge Rezidence za družbene spremembe 2021 sta performerja Sara Šoukal in Luka Piletič, ki na rezidenci razvijata predstavo z delovnim naslovom “Ta predstava ima noge”. Premierno je bila predvajana na YouTube kanalu in Facebook profilu Pekarna Magdalenske mreže v petek, 19. 3. 2021 ob 20:00. Oglej si jo:

V predstavi avtorja skozi kratke epizode iz življenj različnih parov raziskujeta tematiko nelagodja v odnosih, prepletanje resničnega z namišljenim ter igre moči tam, kjer jih najmanj pričakujemo. Predstava pa je pretežno improvizirano delo v nastajanju.

Luka Piletič (1994)

je mlad gledališki ustvarjalec, ki deluje predvsem na področju neinstitucionalnega in nedramskega gledališča. Končal je dvoletno šolo gledališke igre na École Philippe Gaulier v Franciji s poudarkom na klovnu, farsi in bufonu. Sodeluje z različnimi kolektivi slovenske alternativne gledališke scene: Gledališče Ane Monro, KD Priden možic, Društvo za sodobno klovnsko umetnost, Društvo Impro, Cirkus na mesec, Zavod Bufeto, Društvo Globus Hystericus, KUD Transformator in drugimi. V letu 2020 je osvojil naslova najboljšega improvizatorja in najboljšega novinca sezone Impro lige ter kot del kolektiva Globus Hystericus nagrado Urbana Ljubljana, ki jo za najboljšo ulično predstavo podeljuje Gledališče Ane Monro. Zaključuje magistrski študij socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Sara Šoukal (1985)

je samozaposlena v kulturi kot gledališka pedagoginja in performerka, ki redno nastopa doma in v tujini. Je ena izmed vidnejših in aktivnejših figur na področju improvizacijskega gledališča pri nas. V projektu Šolska impro liga – ŠILA deluje kot mentorica srednješolskih skupin, soavtorica strokovnih priročnikov, sooblikovalka programa Izobraževanja mladih mentorjev ter kot moderatorka. V Impro ligi sodeluje kot moderatorka, evalvatorka in performerka. Kot gledališka pedagoginja sodeluje pri projektu Improkluzija, ter vodi impro delavnice za učitelje_ice. Sodeluje z različnimi kolektivi in društvi doma in po svetu: Kolektiv Narobov, KD Iglu, JSKD, Ohana (evropsko združenje mladih improvizatorjev in improvizatork), Project Eve (evropsko združenje improvizatork) idr.

Rezidenca za družbene spremembe

nudi prostor povezovanja, združevanja, kreativnosti, ustvarjanja,skupnega/kolektivnega dela, nehierarhičnega delovanja …, kar pomembno vpliva nadelovanje posameznikov in skupin v vsakdanjem življenju.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: