26. 2. - 14. 3. 2021

Rezidenca za družbene spremembe: Jaka A. Vojevec

V letu 2021 bomo na Rezidenci za družbene spremembe gostili slovenske umetnice in umetnike ter jim nudili rezidenčne prostore za bivanje. V zameno bodo lokalni umetniki, ki delujejo na podobnih področjih, imeli možnost izpopolnjevanja, izmenjave znanj, gostujoči umetniki pa raziskovanje njihovega dela v lokalnem okolju v Mariboru. Rezidence bodo rezultirale v delavnicah, predstavah, javnih predstavitvah, pogovorih ipd., odvisno od dela posame_znega umetnice_ka ali skupine.

Gostujoči umetnik prve Rezidence za družbene spremembe 2021 je gledališki režiser Jaka A. Vojevec, ki bo na rezidenci raziskoval formo muzikala in glasbenih družbeno angažiranih predstav v sodelovanju s Kolektivom ZIZ.

Jaka Andrej Vojevec (1978)

Samozaposlen v kulturi, deluje kot režiser, mentor delavnic in performer. Po dokončanem študiju gledališke režije na AGRFT je režiral v različnih slovenskih gledališčih (SNG Drama Ljubljana, SNG Drama Maribor, SNG Nova Gorica, SLG Celje, MGL, SSG Trst, LGL,Cankarjev Dom, Gledališče Glej, Plesni teater Ljubljana). Njegove predstave so gostovale tudi po številnih drugih prizoriščih in festivalih tako v Sloveniji kot v tujini. Ukvarja se z zelo raznolikim naborom sodobnih gledaliških praks (dramsko gledališče, ulično gledališče, fizično gledališče, improvizacijsko gledališče, sodobni cirkus, gledališče zatiranih itd.). Za svoje delo je prejel tudi več nagrad.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: