11. 6. 2024 ob 21.00, Dvorana gustaf

StopTrik v pekarniškem parku > Gustafu

Ob 30. obletnici KC Pekarna te vabimo, da se nam pridružiš v dvorani Gustaf, kjer se bo zavrtelo 11 skrbno izbranih animacij, kot nalašč za dobro uro zgodnje-poletnega večera. Ogledale_i si bomo filme tekmovalnega programa lanske edicije festivala StopTrik, Najboljše v stop animaciji, vizualno zanimivo ter navdihujoče za srečanje z umetnostjo animiranega filma. Animacije so v tujih jezikih s slovenskimi podnapisi.

Mednarodni filmski festival StopTrik, ki se bo letos v Mariboru odvijal med 25. in 29. septembrom je eden maloštevilnih filmskih festivalov na svetu(!), ki je posvečen stop animaciji. StopTrik se je iz nišne pobude, ki se je rodila v kulturnem centru Pekarna, razvil v festival dveh mest, Maribora in Lodza (Poljska). Odlikuje se po izbranem mednarodnem tekmovalnem programu, predstavlja tematske retrospektive, ki jih kurirajo filmske_i strokovnjaki_nje, in vabi k neposrednemu sodelovanju ljubitelje animacije skozi inovativno zastavljene delavnice. Festival združuje predstavitve zgodovinskih in sodobnih dosežkov svetovno priznanih umetnikov, predanih ročno izdelanim, tridimenzionalnim tehnikam animiranja in program, ki poudarja potrebo po pronicljivi kulturni refleksiji družbeno-političnih problemov.

** Projekcijo smo zaradi slabega vremena in razmočenega parka prestavile_i v dvorano Gustaf!

Dogodek se odvija v okviru 30. obletnice Kulturnega centra Pekarna, ki poteka med 10. in 16. junijem 2024. Celoten program najdeš na POVEZAVI.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: