31. 5. 2024 ob 17.00, Pekarna Magdalenske mreže

SobaZaGosteMaribor: InteresniSafari »Skrb in skrbstvo«

V petek, 31. 5. 2024, te ob 17.00 vabimo na InteresniSafari z rezidenčnimi umetnicami SobaZaGosteMaribor, projekta IZGRADNJA SKRBSTVA / CONSTRUCTING CARE. Dobimo se pred Pekarno Magdalenske mreže v Kulturnem centru Pekarna.

IntersniSafari je iskanje stičišča med temo raziskovanja gostujočega umetnice_ka in lokalnim okoljem. Med sprehodom po mestu spoznavamo temo in o njej, v obliki predavanja na mestu in pogovora, iščemo sledi v prostoru. Pripravlja ga um. zg. in kurator Simon Žlahtič.

Tokrat bomo raziskovali temo skrbi in skrbstva, sprehodili se bomo od Pekarne mimo bolnišničnih ustanov do centra mesta. Spoznali bomo različne vidike skrbi in skrbstva ter se o njih pogovarjali z obiskovalkami_ci in rezidentkami.

Gostujoče rezidentke so mednarodne umetnice in raziskovalke, in sicer: Eszter Kállay iz Madžarske, Daria Khrystych iz Ukrajine, Martyna Miller iz Poljske, Vitória Monteiro iz Brazilije / Avstrije in Teri Szűcs iz Madžarske. Vse ustvarjalke delujejo v različnih umetniških disciplinah in okoljih, tisto, kar jih povezuje, in kar je tudi glavni poudarek projekta IZGRADNJA OSKRBE / CONSTRUCTING CARE pa je prav raziskovanje povezav med skrbjo in umetnostjo.

Se vidimo!

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: