22. 4. 2024 ob 19.00, park KC Pekarna

Razstava fotografij: Usmeriti pozornost na Gazo

V ponedeljek, 22. 4. 2024, te ob 19.00 vabimo v park Kulturnega centra Pekarna na otvoritev razstave dokumentarnih fotografij Usmeriti pozornost na Gazo/ Shed light on Gaza. V primeru slabega vremena bo otvoritev prestavljena na drug termin.

Gaza se po več kot polletnem izraelskem bombardiranju, izvajanju genocida nad Palestinkami_ci in totalnem obleganju, ki je onemogočilo dostop do elektrike, vode, hrane, zdravstvene oskrbe in humanitarne pomoči, pogreza v temo, kolektiv dokumentarnih fotografov_inj Activestills daje na voljo zbirko fotografij, ki jih je fotograf Mohammed Zaanoun posnel v Gazi v novembru 2023, da bi se le-te razstavile na javnih mestih.

Posameznike, skupine in kolektive vabijo, da te fotografije razstavijo na ulicah, javnih prostorih ali v središčih skupnosti ter tako ozaveščajo o dogajanju v Gazi in podprejo globalno mobilizacijo za ustavitev množičnega bombardiranja in genocida, ki ga izvajajo izraelske kolonialne sile. Ukrepati moramo zdaj in pozvati tudi Vlado RS naj neha podpirati genocid in naj uvede sankciej proti Izraelu.

Kolektiv Activestills od leta 2005 prireja ulične razstave za ozaveščanje o palestinskih pravicah in boju za svobodo. Prepričani so, da je treba ulice ponovno izkoristiti za politično udejstvovanje, zato pozivajo aktiviste_ke in ljudi vesti, naj te fotografije razširijo v svojih skupnostih in tako pozornost usmerijo Gazo.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: