17. 4. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Peach tea film club #5

V sredo, 17. 4. 2024, te ob 18.00 vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na peto srečanje filmskega kluba, ki ga gosti naša ESE prostovoljka Güneş. Pridruži se nam na živahni razpravi o filmu.

V filmskem klubu Peach tea želimo vzpostaviti prijetno vzdušje, ki bo spodbujalo plodne razprave in medsebojno deljenje izkušenj, ki presegajo vsakodnevno rutino doma, službe ali šole. Mladi odrasli se zavedajo, da je za to generacijo zelo pomembno imeti »tretji prostor« - varno in prijetno zatočišče za filmske navdušenke_ce, kjer lahko sodelujejo v pogovorih in v njih delijo različne poglede o filmu in razmisleke, ki se ob gledanju porodijo.

Pridi in deli svoja opažanja in mnenja, skupaj odkrivajmo nove razsežnosti v svetu filma. Ustvarimo skupnost, kjer ljubezen do filma spodbuja povezovanje in bogati naše kolektivne izkušnje. Srečevale_i se bomo vsakih 14 dni, filme za ogled in razpravo pa bomo določale_i skupaj.

Peto srečanje bo posvečeno filmu "Eternal Sunshine of Spotless Mind”

Pogovarjale_i se bomo o filmu "Eternal Sunshine of Spotless Mind” Michela Gondrya iz leta 2004.

Naša prostovoljka ESC in gostiteljica filmskega kluba Güneş je izbrala ta film, na podlagi odgovorov ankete, ki jo udeleženi izpolnijo na koncu srečanja. Člani kluba so na zadnjem srečanju izbrali film "Eternal Sunshine of Spotless Mind”, Michela Gondrya. Film pripoveduje o Joelu Barishu (Jim Carrey), ki odkrije, da je njegovo nekdanje dekle Clementine (Kate Winslet) opravilo postopek izbrisa spomina nanj. Po tej srce parajoči novici se odloči, da bo tudi on naredil enako. Pred posegom na kaseto posname svoje spomine na njuno razmerje in zbudi se z izbrisanimi spomini na Clementine. Na poti z vlakom do Montauka naključno sreča Clementine. Odpelje jo domo in ugotovi, da sta se spet našla.

Projekt izvaja ESE prostovoljka in je financiran s strani Evropske komisije. Dogodek poteka v angleškem jeziku.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: