6. 4. 2024 ob 10.30, Pekarna Magdalenske mreže

Dan za spremembe: Skupnostno kvačkanje brez meja

V soboto, 6. 4. 2024, na Dan za spremembe te ob 10.30 vabimo na skupnostno medgeneracijsko kvačkanje s skupino No-Border Craft. Kvačkale_i bomo s prsti in z iglami v palestinskih barvah in tako izkazovale solidarnost s Palestinkami_ci. Za druženje ne potrebujete predznanja, saj lahko sodelujete tudi pri pripravi trakov za kvačkanje s prsti. Prirejen bo tudi bazar No-Border Craft, kjer boste lahko kupile_i kvačkane izdelke kolektiva.

No-Border Craft je samoorganizirana skupina prosilk za azil, migrantk s statusom begunke in aktivistk, ki »skupnostno kvačkajo in se družijo brez meja«. Njihova kvačkarska srečanja so se začela in še potekajo v sodelovanju z neformalno rokodelsko skupino KvaKvačkaš. Bistveni cilj skupine je gradnja socialne mreže med lokalnimi prebivalkami in migrantkami ter prizadevanje za krepitev moči in uveljavljanje znanj, izkušenj in poguma migrantskih žensk. Aktivno iščejo možnosti alternativne ekonomije in afirmacije znanj migrantk, zato so se odločile, da svoje izdelke ponudijo v zameno za prostovoljne prispevke ob različnih priložnostih.Presečni aktivizem No-Border Craft ponuja varen prostor vsem, ki želijo izzvati in spreminjati obstoječi seksistični, patriarhalni sistem belske nadvlade.

Dan za spremembe je vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: