4. 4. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Peach tea film club #4

V četrtek, 4. 4. 2024, te ob 18.00 vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na četrto srečanje filmskega kluba, ki ga gosti naša ESE prostovoljka Güneş. Pridruži se nam na živahni razpravi o filmu "Triangle of Sadness”.

V filmskem klubu Peach tea želimo vzpostaviti prijetno vzdušje, ki bo spodbujalo plodne razprave in medsebojno deljenje izkušenj, ki presegajo vsakodnevno rutino doma, službe ali šole. Mladi odrasli se zavedajo, da je za to generacijo zelo pomembno imeti »tretji prostor« - varno in prijetno zatočišče za filmske navdušenke_ce, kjer lahko sodelujejo v pogovorih in v njih delijo različne poglede o filmu in razmisleke, ki se ob gledanju porodijo.

Pridi in deli svoja opažanja in mnenja, skupaj odkrivajmo nove razsežnosti v svetu filma. Ustvarimo skupnost, kjer ljubezen do filma spodbuja povezovanje in bogati naše kolektivne izkušnje. Srečevale_i se bomo vsakih 14 dni, filme za ogled in razpravo pa bomo določale_i skupaj.

Priporočamo, da si film ogledate v svojem prostem času in pripravite iztočnice za razpravo na srečanju filmskega kluba.

Četrto srečanje bo posvečeno filmu "Triangle of Sadness”

Pogovarjale_i se bomo o filmu "Trikotnik žalosti" Rubena Östlunda iz leta 2022.

Naša prostovoljka ESC in gostiteljica filmskega kluba Güneş je izbrala ta film, na podlagi odgovorov ankete, ki jo udeleženi izpolnijo na koncu srečanja. Člani kluba so na zadnjem srečanju izbrali film "Trikotnik žalosti". Güneş meni, da "V bogati in uspešni državi je zlahka kritizirati socializem. Ko pa se razmere spremenijo in statusi izginejo, se ljudje začnejo spraševati o neenakosti. Ob gledanju sem uživala, saj film obravnava razredne razlike na smešen in zabaven način."

Güneşin seznam predlaganih filmov za prihajajoča srečanja:  

  • The Royal Tenenbaums (2001 - Wes Anderson)
  • Triangle of Sadness (2022- Ruben Östlund)
  • Guava Island (2019 - Hiro)
  • But I’m a Cheerleader (1999 - Jamie Babbit)

Projekt izvaja ESE prostovoljka in je financiran s strani Evropske komisije. Dogodek poteka v angleškem jeziku.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: