21. 3. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Akademski in kulturni bojkot Izraela

V četrtek, 21. 3. 2024, te ob 18.00 vabimo na predavanje Stephanie Westbrook z naslovom "Akademski in kulturni bojkot Izraela".

Izrael stopnjuje izvajanje dejanj, za katera je Meddržavno sodišče (ICJ) v Haagu ugotovilo, da predstavljajo verjetnost genocida nad Palestinkami_ci v Gazi, in ignorira začasne ukrepe Meddržavnega sodišča, ki mu narekujejo, naj takoj preneha z izvajanjem genocidnih dejanj. Druge države niso sprejele potrebnih ukrepov, s katerimi bi izraelski genocid nad Palestinkami_ci ustavile, in Izrael še naprej oborožujejo, financirajo in ga tudi sicer podpirajo.

Nespoštovanje mednarodnega prava ter sodelovanje držav in njihovih korporacij v zločinih Izraela ter pri kršitvah človekovih pravic Palestink_cev trajata že desetletja in se nista začela 7. oktobra 2023. Palestinska civilna družba je leta 2005 sprožila gibanje za bojkot, dezinvesticije in sankcije proti Izraelu (Boycott, Divestment and Sanctions - BDS) s ciljem doseči prekinitev sodelovanja v izraelskih zločinih in zagotoviti temeljne človekove pravice Palestink_cev.

Kako lahko v obdobju izvajanja genocida najučinkoviteje podpiramo prizadevanja palestinskega BDS gibanja, da naše institucije, vključno z univerzami in korporacijami, ne bi podpirale izraelski zločinov?

Stephanie Westbrook je koordinatorka Palestinske kampanje za akademski in kulturni bojkot Izraela (PABCI), ki je ustanovni član gibanja BDS. Predavanje z diskusijo bo potekalo v angleščini.

Predavanje izvajamo v sodelovanju z Gibanjem za pravice Palestincev.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: