14. 3. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Peach tea film club #3

V četrtek, 14. 3. 2024, te ob 18.00 vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na drugo srečanje filmskega kluba, ki ga gosti naša ESE prostovoljka Güneş. Pridruži se nam na živahni razpravi o filmu " The Royal Tenenbaums”.

V filmskem klubu Peach tea želimo vzpostaviti prijetno vzdušje, ki bo spodbujalo plodne razprave in medsebojno deljenje izkušenj, ki presegajo vsakodnevno rutino doma, službe ali šole. Mladi odrasli se zavedajo, da je za to generacijo zelo pomembno imeti »tretji prostor« - varno in prijetno zatočišče za filmske navdušenke_ce, kjer lahko sodelujejo v pogovorih in v njih delijo različne poglede o filmu in razmisleke, ki se ob gledanju porodijo.

Pridi in deli svoja opažanja in mnenja, skupaj odkrivajmo nove razsežnosti v svetu filma. Ustvarimo skupnost, kjer ljubezen do filma spodbuja povezovanje in bogati naše kolektivne izkušnje. Srečevale_i se bomo vsakih 14 dni, filme za ogled in razpravo pa bomo določale_i skupaj.

Tretje srečanje bo posvečeno filmu "The Royal Tenenbaums”

Z navdušenjem bomo razpravljale_i o filmu Wesa Andersona iz leta 2001. "The Royal Tenenbaums" spremlja ponovno srečanje družine Tenenbaum po letih ločitve. Člani družine se spopadajo z različnimi težavami v svojih odraslih življenjih. Vsak ima svoj skupek izzivov, ponovno srečanje pa prinese mnoga vprašanja in nekatere pretekle zamere.

Naša prostovoljka ESC in gostiteljica filmskega kluba Güneş je izbrala ta film, ker prikazuje izkušnjo velikega uspeha v mladosti in še večjega razočaranja ter neuspeha v odraslosti, medgeneracijsko travmo, tesnobo in depresijo. Film je med drugim cenjen zaradi umetniških in slogovnih elementov in posebnega režijskega sloga Wesa Andersona, ki bodo gotovo odprli velko tem za pogovor v skupini.

Güneşin seznam predlaganih filmov za prihajajoča srečanja:  

 

  • The Royal Tenenbaums (2001 - Wes Anderson - 110 min)
  • Guava Island (2019 - Hiro Murai - 55 min)
  • Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004 - Michel Gondry - 108 min)
  • Triangle of Sadness (2022- Ruben Östlund - 147 min)
  • Marble Ass (1995 - Želimir Žilnik - 90min)
 

 

Projekt izvaja ESE prostovoljka in je financiran s strani Evropske komisije. Dogodek poteka v angleškem jeziku.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: