9. 3. 2024 ob 20.00, OBRAT

Koncert: Tizia Zimmerman in Pablo Lienhard (CH)

V soboto, 9. 3. 2024, te ob 20.00 vabimo v OBRAT na koncert švicarskega dvojca, ki ga sestavljata Tizia Zimmerman na harmoniki in Pablo Lienhard na elektroniki.

OBRAT bodo napolnili globoki dronski zvoki, stoječi toni, drobne melodije in virtuozni pasaži. Čeprav sta njuna instrumenta in načini proizvajanja zvoka tako različna, Tizia Zimmermann in Pablo Lienhard poskušata zabrisati meje akustično in elektronsko proizvedenih zvokov ter se obojim improvizacijsko približati. Včasih se zlijeta v eno, včasih pa dvojec dovoli, da se svetovi spopadejo.

Oglasi se, poglej in prisluhni, vstop je prost, prostovoljni prispevki za umetnika pa dobrodošli!

Tizia Zimmerman

je glasbenica, aktivna v polju svobodne improvizacije in eksperimentalnega hrupa ter na področju interpretacije sodobne klasične glasbe. Leta 2018 je diplomirala iz klasične harmonike na bernski Visoki šoli za umetnosti (Hochschule der Künste). Leta 2020 je tam tudi magistrirala na oddelku za performans. Zaradi zanimanja za sodobno improvizacijo je del različnih platform, na primer Kolektiva Gamut iz Züricha. Sodelovala je pri izvedbi "Winterreise" Hansa Zenderja pod dirigentom Emiliem Pomàricom in "Die Odyssee" Leonard Eversa pod dirigentom Eduardom Strausserjem v Operni hiši v Zürichu.

Pablo Ulises Lienhard

je improvizator in glasbenik. V različnih kontekstih ga lahko redno srečamo na saksofonu, za mešalno mizo (brez vhoda), na pedalih z učinki ali računalnikih, redkeje pa ob glasbi, na katero lahko ljudje plešejo.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: