13. 12. 2023 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Knjižnica tete Rose: Kritično, aktivistično in navdihujoče

V sredo, 13. 12. 2023, te ob 18.00 v okviru programa Knjižnica tete Rose vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na skupnostno srečanje, na katerem bo vsakdo predstavil tisto najljubšo vsebino, ki ji_mu nenehno daje misliti.

Na zadnjem letošnjem srečanju Knjižnice tete Rose, se bomo ozrli po policah naše knjižnice, deloma pa tudi čez njih, v raznolike medije in področja kritičnega, aktivističnega delovanja, ki vsako in vsakega od nas navdušuje, bogati in umsko ostri. V neformalni izmenjavi si bomo predstavile_i literarna, vizualna, glasbena, novinarska dela ali aktivistična akcije, za katere bi zelo radi, da zanje izvejo tudi druge_i. Srečanje je odprto za vse, ki želijo govoriti in razpravljati o raznolikih družbeno-kritičnih temah v manjšem, odprtem krogu oseb. Če ste ustvarili kakšno takšno delo sami, vabljen_a, da nam ga predstaviš in navdušiš tudi druge.

Pogovor bo potekal v angleščini.

O Knjižnici tete Rose

V duhu in v idejah Rose Luxemburg, po kateri se naša knjižnica imenuje, bodo v letu 2023 potekali bralni, pogovorni in filmski večeri o delih, ki jih hranimo v knjižnici, prav tako pa o kritičnih in naprednih družbeno-političnih gibanjih in osebah, ki se jih raznovrstna dela dotikajo, ter temah kot so solidarnost, kritična misel, anarhizem. Vabljeni, da knjižnico obiščete v prostorih Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru. Program Knjižnice tete Rose v letu 2023 pripravlja Maja Pan v sodelovanju z Nino Medved.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: