15. 11. 2023 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Knjižnica tete Rose: Naklonjene sorodnosti

V sredo, 15. 11. 2023, te ob 18.00 v okviru programa Knjižnica tete Rose vabimo na diskusijo o oblikah sorodstva v participatorni družbi med Majo Pan in Urško Breznik.

Pobliže si bomo ogledale_i koncept "kinship", kot ga razvija teorija participatorne družbe. Participativna družba je vizija alternative kapitalizmu, centralizirani oblasti, rasizmu, patriarhatu, imperializmu in drugim oblikam zatiranja. Na srečanju se bomo pogovarjale o razumevanju družine onkraj tradicionalnega koncepta nuklearne družine in zakaj so ti razmisleki, zlasti v postcovidnem času izredno pomembni. Družine "po izbiri", čezvrstne družine, stanovanjske zadruge, večgeneracijske stanovanjske skupnosti so odgovor na vedno večjo atomizacijo in osamljenost, ki jo povzroča kapitalizem. Vabiva vas, da skupaj razmišljamo o viziji družbe, v kateri bi spodbujali osrednjo vlogo skrbi za raznolike družine in skupnosti in v kateri bi skrbstveno in reproduktivno delo, ki je potrebno za ohranjanje naših skupnosti, postavili pred kopičenjem kapitala.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Real Utopia, Foundation for a Participatory Society.

O Knjižnici tete Rose

V duhu in v idejah Rose Luxemburg, po kateri se naša knjižnica imenuje, bodo v letu 2023 potekali bralni, pogovorni in filmski večeri o delih, ki jih hranimo v knjižnici, prav tako pa o kritičnih in naprednih družbeno-političnih gibanjih in osebah, ki se jih raznovrstna dela dotikajo, ter temah kot so solidarnost, kritična misel, anarhizem. Vabljeni, da knjižnico obiščete v prostorih Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru. Program Knjižnice tete Rose v letu 2023 pripravlja Maja Pan v sodelovanju z Nino Medved.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: