Torek, 24. 10. 2023 ob 19.00, OBRAT

SobaZaGosteMaribor: Spoznaj rezidentko Asjo Trost

V torek, 24. 10. 2023, te ob 19.00 vabimo v OBRAT – prostor umetnosti in participacije na Trgu revolucije 9 na pogovor z umetnico in predstavitev njene umetniške produkcije. Asja Trost je aktualna gostujoča umetnica rezidenčne platforme SobeZaGosteMaribor, v Mariboru pa smo jo že spoznale_i na festivalu StopTrik, pri nas bo ustvarjala v letošnjem oktobru.

Sama se opiše v šaljivem tonu, ki ni daleč od resnice: "Asja se ukvarja z raznovrstnimi podobami, večinoma so te premične, v bolj ali manj logičnem sosledju. Deluje mednarodno, včasih v teatru, šoli, kinu ali na ulicah. Uradna animatorka, neuradna opazovalka in urejevalka okolja."

Če želiš izvedeti več, si vabljen_a, da se nam pridružiš na dan dogodka!

Asja Trost (1990, Ljubljana)

je diplomirala iz digitalnega oblikovanja v Berlinu, kjer je tudi delovala do 2016, kasneje je magistrirala na Akademiji na umetnost v Novi Gorici pod mentorstvom Jasne Hribernik in Mihe Colnerja. V svojem magistskem delu se je ukvarjala s produkcijo sodobne umetnosti, s fokusom na institucionalizirano obliko umetnosti in aktivizem. V svojih delih uporablja kombinacijo analognih in digitalnih medijev, z animacijo, preslikavo in eksperimentalnim filmom pa predstavlja različne družbene situacije, ki vplivajo na vsakega izmed nas. Kot režiserka in animatorka je sodelovala pri produkciji več filmov. Animirala je več glasbenih videospotov in reklam, z video instalacijami je sodelovala pri več skupinskih razstavah. V 2018 je v Carinarnici v Novi Gorici pripravila prvo samostojno razstavo. Od 2016 deluje mednarodno, brez stalnega naslova in trenutno živi v Ljubljani.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: