27. 9. - 1. 10. 2023, Vetrinjski dvor, Lutkovno gledališe Maribor, OBRAT, Dvorana Gustaf

13. StopTrik

StopTrik s svojo 13. edicijo v petih dneh pestrega dogajanja in 198 animiranimi filmi slavi stop animacijo in spodbuja refleksijo družbenih, kulturnih in političnih fenomenov. Festival tudi letos ponuja širok nabor dogodkov. Mednarodni tekmovalni program prikazuje 31 najnovejših, najdrznejših in vizualno najbolj osupljivih dosežkov ustvarjalk_cev animiranih filmov.

Rdeča nit tematskega programa je CENZURA, zavrtele se bodo štiri retrospektive, sestavljene iz animacij, ki so zaradi svojih idej in sporočil v določenih obdobjih ogrožale družbeni status quo in bile v nekaterih primerih tudi prepovedane.

Pred festivalom poteka delavnica stop animacije za otroke, profesionalna delavnica Workshot pa je nadgrajena z delavnico kritične pismenosti, oblikovanjem koncepta, pisanjem scenarija in stop animacijo. Tudi letos dopolnjujemo festival z bogatim filmsko-vzgojnim programom za otroke in mlade, krepimo sodelovanje s partnerskimi festivali ter nadaljujemo s trodelnim tekmovalnim programom stop animacij za otroke. Pogovarjamo se o načinih utišanja in metodah upora, (ne)soglasju k vdorom v zasebnost, ravnotežje med politiko in ustvarjalnostjo pa lovimo z dogodki, kjer iz prve roke izvemo podrobnosti iz sveta nastajanja stop animacij. Festivalski večeri pa ne bodo minili brez zabave, pripravljamo bodisi razgiban glasbeni program z vizualno spremljavo bodisi animirane filme malo drugače.

Program z opisi posameznih dogodkov:

Vsi dogodki so brezplačni.
Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: