15. 4. 2023 ob 17.00, Lutkovno gledališče Maribor

Film v Minoritih: Bimberli in drugi
animirani filmi Roka Predina (3+)

V soboto, 15. 4. 2023, te ob 17.00 vabimo v Lutkovno gledališče Maribor na projekcijo 3 animiranih filmov Roka Predina in pogovor z ustvarjalcem.

Nadaljujemo sezono filmskih večerov v izjemni družbi: programska selekcija konzorcija Film in Maribor napoveduje nagrajene, opazne, prodorne, pomembne naslove, ki razpirajo sodobne teme, nove poglede in zastavljajo pomembna vprašanja vsakdanjosti. Niz projekcij – sicer poznan kot Filmske nedelje (in sobote) – je bil preoblikovan v Film v Minoritih in te vse do 22. aprila ob sobotah vabimo v Veliko dvorano Lutkovnega gledališča Maribor.

Izbrani filmi za otroke avtorja Roka Predina nas popeljejo v očarljivi svet domišljije in nenavadnih prigod filmskih junakov. Spoznajmo malega Poka, gospoda v avtu, ki se v predbožičnem času vrača domov, pot pa mu prekriža zajec ter zgodbo kako se deklica sooči s težavo prevelikega prijatelja, s katerim si delita dom.

Stopimo v svet vizualnega ustvarjalca, animatorja in režiserja filmov Roka Predina. Ustvaril je vrsto kratkih animiranih filmov, reklamnih oglasov, glasbenih spotov, televizijskih špic in odrskih projekcij. Njegov kratki animirani film One of a Kind je leta 2014 v Stuttgardu prejel nagrado občinstva, ustvaril pa je tudi videospote za glasbene skupine The Rolling Stones, Elton John, U2, Take That, Madness in The Beatles. Po ogledu kratkih animiranih filmov sledi pogovor z avtorjem.

* POK

Rok Predin, Velika Britanija, 2017, 3'39''

* ANGEL'S CAROL

Rok Predin, Velika Britanija, 2014, 3'20''

* BIMBERLI

Rok Predin, Slovenija, 2022, 15' 

Bimberli je zgodba o deklici, ki si deli dom z magičnim prijateljem bunkom Bimberlijem. Nerazdružljiva sta odkar se je rodila. Z leti je Bimberli postal prevelik za življenje v stanovanju. Sosede moti ropot, zato so se večkrat pritožili na hišni svet. Preveliki bunkoti morajo odpotovati na Otok Spominov, vendar deklica odlaša z odhodom. Končno prejme zadnje opozorilo, da mora bunko nemudoma zapustiti stanovanjsko skupnost, če ne ga bodo odpeljali mestni redarji. Jima bo uspelo pravočasno priti do otoka?

Organizacija in izvedba: Kulturna četrt Minoriti, Lutkovno gledališče Maribor • programska selekcija: Konzorcij Film in Maribor • program financira: Mestna občina Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: