30. 3. 2023 ob 16.00, Vetrinjski dvor in center mesta

SobaZaGosteMaribor: InteresniSafari »Moč jezika«

V četrtek, 30. 3. 2023, te ob 16.00 vabimo, da se nam pridružiš pred Vetrinjskim dvorom na InteresnemSafariju z umetniško skupino Funduk, ki jo sestavljajo Basak Tuna, Maximilian Lehner in Matteo Locci.

InteresniSafari, ki ga pripravlja um. zg. in kurator Simon Žlahtič, je oblika predavanja in diskusije na mestu med sprehodom po mestu. Je povabilo zainteresiranim, da se nam pridružite pri spoznavanju teme, ki jo želijo umetnice_ki raziskati in spoznati med bivanjem na rezidenci SobeZaGosteMaribor.

Delo kolektiva Funduk temelji na performativnem raziskovanju urbanih okolij, ki ga sestavljajo trije elementi: teoretični pristop k odvračanju pozornosti, oblikovalski pristop k raziskovanju materialov in situacijski performativni pristop k raziskovanju kontekstov. Predstavili jim bomo temo, ki jo raziskujejo tekom rezidence – fenomen jezika v vseh možnih pomenih. Obravnavali bomo teme jezičnih dohtarjev, črkovnih vojn, odnosa dialekt-knjižni jezik, nacionalnih trenj, obrekovanj in še bi lahko naštevali.

Vabljen_a in se vidimo!
Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: