18. 3. 2023 ob 17.00, Lutkovno gledališče Maribor

Film v Minoritih: Literarni junaki in
ljudske pripovedke

V soboto, 18. 3. 2023, te ob 17.00 vabimo v Lutkovno gledališče Maribor na projekcijo izbora kratkih slovenskih animiranih filmov, ki bodo odraslim in otrokom polepšali večer in ponudili številne trenutke za pogovor o izbranih junakih in njihovih prigodah.

Nadaljujemo sezono filmskih večerov v izjemni družbi: programska selekcija konzorcija Film in Maribor napoveduje nagrajene, opazne, prodorne, pomembne naslove, ki razpirajo sodobne teme, nove poglede in zastavljajo pomembna vprašanja vsakdanjosti. Niz projekcij – sicer poznan kot Filmske nedelje (in sobote) – je bil preoblikovan v Film v Minoritih in te vse do 22. aprila ob sobotah vabimo v Veliko dvorano Lutkovnega gledališča Maribor.

* LITERARNI JUNAKI IN LJUDSKE PRIPOVEDKE

Izbor slovenskih risank na velikem platnu

4+ / v slovenskem jeziku

Peter Peter

Katarina Nikolov, Slovenija, 2015, 10'54"

Povodni mož

Katarina Nikolov, Slovenija, 2020, 12'

Kralj Matjaž

Katarina Nikolov, Slovenija, 2018, 10'35"

Cipercoper

Jernej Žmitek in Boris Dolenc, Slovenija, 2014, 15'52''

Morda poznate Povodnega moža, Kralja Matjaža in Petra Klepca? Kaj pa mlade čarovničke Cipercoper? Sicer živijo v knjigah in ljudskih pripovedkah, a tokrat nas obiščejo na velikem platnu.

Peter Peter je sodobna zgodba, ki na izviren način poišče rešitev zapleta v stari modrosti slovenske pripovedke o Petru Klepcu. Prav tako poveže sedanjost in preteklost domišljijska igra o Povodnem možu, ki popestri dolgočasno nakupovanje v trgovskem centru. Duhovitim domislicami pa ni konca niti v animirani zgodbi kralja Matjaža. Navihani mladi čarovniki po literarni predlogi Cipercoper pa nas ob iskanju mačka Packa popeljejo na zacoprano pot.

Privoščite si svoj napoj kratkih slovenskih animiranih filmov, ki bodo odraslim in otrokom polepšali večer in ponudili številne trenutke za pogovor o izbranih junakih in njihovih prigodah.

Organizacija in izvedba: Kulturna četrt Minoriti, Lutkovno gledališče Maribor • programska selekcija: Konzorcij Film in Maribor • program financira: Mestna občina Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: