26. 3. 2023 ob 14.00, Pekarna Magdalenske mreže

Knjižnice tete Rose: Umetnost je delo

V nedeljo, 26. 3. 2023, te, delavka_ec na kulturno ustavrjalnem področju, ob 14.00 v okviru programa Knjižnica tete Rose vabimo srečanje s skupino Kreativni razred.

Skupina Kreativni razred opaža, da delavke, delavci na kulturno ustvarjalnem področju že desetletja živimo brez običajnih pravic, ki po ustavi pripadajo delavkam, delavcem. Oblast nam govori, da smo nekaj drugega, posebnega, zato nas za naše delo ni potrebno pošteno plačati, če sploh. Kot da nimamo enakih človeških potreb po strehi nad glavo, bolniški, po družini, dopustu in počitku. Prepričujejo nas, da smo v bistvu podjetnice, podjetniki in to take vrste, ki se jim ne sme dati kredita, češ, kako pa ga bomo odplačevali ob tako nizkih in nestalnih honorarjih. Uprite se, pravijo drugi, a ker ste podjetniki, sindikata ne smete ustanoviti. Zdaj vemo, da so to že dolgo znane floskule za preprečevanje sindikalne organiziranosti. Z gostjami, gosti skupine Kreativni razred se bo pogovarjala Maja Pan.

Hkrati te vabimo, da se skupini pridružiš že ob 11.00 na Glavnem trgu ob razvijanju transparenta »Umetnost je delo«.

O Knjižnici tete Rose

V duhu in v idejah Rose Luxemburg, po kateri se naša knjižnica imenuje, bodo v letu 2023 potekali bralni, pogovorni in filmski večeri o delih, ki jih hranimo v knjižnici, prav tako pa o kritičnih in naprednih družbeno-političnih gibanjih in osebah, ki se jih raznovrstna dela dotikajo, ter temah kot so solidarnost, kritična misel, anarhizem. Vabljeni, da knjižnico obiščete v prostorih Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru. Program Knjižnice tete Rose v letu 2023 pripravljata Maja Pan in Andraž Rožman. Program poteka v sodelovanju z Društvom za razvoj humanistike Zofijini ljubimci.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: