6. 3. 2023 ob 20.00, Klub Narodnega doma Maribor

SobaZaGosteMaribor: Anja Bezlova »Futraj moj ego 2« / Rdeče zore Maribor

V ponedeljek, 6. 3. 2023, te ob 20.00 vabimo na premiero samostojne kratkočasnice »Futraj moj ego 2« v Klub Narodnega doma.

Anja Bezlova je je druga rezidentka posebnega dela programa rezidenčne platforme SobaZaGosteMaribor, ki je namenjen družbeno angažirani uprizoritveni umetnosti. Premiera samostojne kratkočasnice poteka v okviru festivala Rdeče zore v Mariboru, v produkciji Društva ZIZ. Tri uprizoritve osvetljujejo in poudarjajo vlogo žensk v družbeni realnosti, zgodovinskih kontekstih, pa tudi metarealnosti gledaliških oz. odrskih okolij.

Multipersonaž Futraj moj ego iz leta 2019 je štiri leta kasneje dobil svoje logično nadaljevanje. Anja Bezlova, ki sicer že vrsto let kot članica različnih gledaliških zasedb vandra po domačih in evropskih uličnih festivalih, je v vmesnem času snovala intimno podobo njenega sveta, z dražljaji, ki jo obdajajo, pa ponovno »futra« svoj ego.

Nadaljevanje neprezrtega prvenca, v katerem je Bezlova, kot se spodobi za multipersonaž, uporabila vse svoje takrat živeče like, je zgrajeno podobno, a s pomembno razliko. Vse, kar je napovedal prvi del, se je namreč res zgodilo. Anjina Majda iz Mengša, lik agresivne mirovnice ki je takrat pobirala podpise za prepoved vojne, je vojno zdaj doživela. Več kot 500 resničnih podpisov ni bilo dovolj, da bi zaustavila val nesmislov, ki smo jim danes priča. Klovn Rose je medtem odšla, GA-GA Sugardady ni več v zaporu, Alfa pa brez težav prodaja svoj arzenal orožja.

Vsa problematizacija militarizacije, objektivizacija ženskega telesa, vse, s čimer se je ukvarjal prvi del, vse je bilo očitno zaman. Svet je v nekaj letih tudi za nas postal zabavna, bleščeča krogla, prepletena z glasbenimi uspešnicami, referenčnimi besedili, prikrojeno zgodovino in jasno, a kruto prihodnostjo. Zato je novi Futraj moj ego predstava, ki ni mogla nastati prej kot ravnokar. Je predstava, ki odriva, medtem ko objema in ljubi, medtem ko razbija. Je predstava, kjer Anja na odru postavlja spomenike, takšne, ki jih sicer nikoli ne bi bilo.

Produkcija: Anja Bezlova

Koprodukcija: Kulturno društvo Priden možic, Društvo ZIZ

Soorganizacija: Pekarna Magdalenske mreže, GuestRoomMaribor

Rezervacije: info@kolektiv-ziz.com

Prispevek: prostovoljni prispevek 5-10 eur

Uprizoritvi bo sledila projekcija kratkih pornografskih filmov, izbranih na javnem razpisu Rdečih zor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: