28. 2. 2023 ob 17.00, zoom

(NE)varnost na spletu

V torek, 28. 2. 2023, te ob 17.00 vabimo na spletno delavnico (NE)varnost na spletu, ki jo v okviru konzorcija Povezani v prostovoljstvo organiziramo s Slovensko filantropijo in Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

Ali kdaj pomislite, kaj vse preži nate, ko se priklopiš na splet – pa naj gre za domači prenosnik, pametni telefon ali skupne računalnike v knjižnici? Kaj storiti, če pomotoma odpreš škodljivo priponko? Zakaj si je treba izmišljevati nemogoča gesla6&#3? Kako varni so v resnici tvoji osebni podatki, gesla ali dostop do bančnega računa?

Vse to izveš na brezplačni 120 minutni, interaktivni delavnici, na kateri bomo varno rabo spleta in potencialne nevarnosti predstavile s pomočjo resničnih primerov. Znanja ti bodo prišla prav tako v prostem kot v službenem času.

  • Varni na internetu: varni koraki pri uporabi interneta, zaščita naprav, zaščita zasebnosti in digitalne identitete, zaščita zdravja in okolja
  • Kako biti varni doma in v pisarni: kako prepoznati lažno e-pošto, kako se obvarovati pred virusi v priponkah, kako ravnati, če odpremo škodljivo priponko, kakšno je dobro in močno geslo, kaj je t. i. phishing napad in kako ga prepoznamo
  • Digitalna pismenost: nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto, ampak tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami (sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in tudi kraja bančnih kartic)
  • Varna in ozaveščena uporaba spleta: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti.

Obvezne predhodne prijave na povezavi

Rok za prijave: 23. 2. 2023

Število mest: največ 50

V prihajajočih mesecih sledita še delavnici o varni rabi interneta prilagojeni za mlade prostovoljke_ce in organizacije.

Slovenska filantropija, Pekarna Magdalenske mreže in Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto organiziramo dogodek v okviru projekta Povezani v prostovoljstvu, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo preko Sklada za NVO.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: