28. 2. 2023 ob 19.00, bivalni atelje Vetrinjski dvor

SobaZaGosteMaribor: Odprti atelje Annahite Brooks »Mnemozinin atlas in obup propadlega mistika«

V torek, 28. 2. 2023, ob 19.00 te vabimo v bivalni atelje programa SobaZaGosteMaribor, v Vetrinjski dvor na predstavitev raziskovalne rezidence Annahite Brooks - Mnemozinin atlas in obup propadlega mistika.

»Mnemozinin atlas: boginja spomina in vizualnih podob. Med rezidenco sem raziskovala in izdelala fotografski atlas zbrane arhitekture, umetniških del, občutkov in predmetov. Po zamislih Andreja Malrauxa sem ustvarila osebno esencialno zbirko, Musée Imaginaire, mojega umetniškega in sociološkega raziskovanja in vpletenosti v Maribor. Dostopen vizualni depo mojih interpretacij, izkušenj in spominov. To je zbirka kulture kot dejanja, kjer fotografijam in fotografiranim subjektom ne vsiljujem kuratorskih intervencij, logike ali strukture, razen da so zbrane skozi prizmo dveh krovnih tem mojega predhodnega raziskovanja: obupa/smrti in anti-kapelice. Ta zbirka je navdihnila nekatere intervencije, konstruirane situacije in umetniška dela, ki bodo na ogled, predstavila pa bom tudi svoje teoretične in umetniške raziskave, povezane s tremi besedili: Ancrene Wisse (besedilo z navodili eremitinje), Ars Moriendi (umetnost umiranja) ter Solze in svetniki Emila Ciorana.«

Predstavitev in pogovor bosta v angleškem jeziku.

ANNAHITA BROOKS

(rojena v Londonu, 1997) je poljsko - perzijska sodobna umetnica, ki raziskuje svojo dediščino skozi foto in video medije, instalacije in prostorsko-specifične raziskave. Njene trenutne raziskovalne teme vključujejo družbeni umik, melanholijo in srednjeveški monasticizem, ki jih namerava razvijati z doktorskim raziskovanjem. Živi med Edinburghom in Zürichom in je diplomirala iz likovne umetnosti na Univerzi za umetnost v Zürichu (Švica), magistrirala iz likovne umetnosti na Univerzi v Oxfordu (Združeno kraljestvo) in magistrirala iz prakse sodobne umetnosti na Univerzi v Edinburgu (Združeno kraljestvo). Annahita trenutno honorarno dela kot sokuratorka, vodja projektov in laborantka v medijskem laboratoriju pri IRMA Republic (Bern, Švica), novi neprofitni periferni platformi, ki uporablja umetniške in znanstvene raziskave za razvoj večdimenzionalnih pogledov na družbo.

Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže

Koprodukcija: Vetrinjski dvor – Narodni dom Maribor

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: