14. 12. 2022 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže in zoom

Knjižnica tete Rose: Kako do svoje stanovanjske skupnosti?

O tem, kako do svoje stanovanjske skupnosti se bomo pogovorjale_i s kvirovsko-feminističnim kolektivom GemSe, kar stoji za Gemeinsam Sein, iz Avstrije, o njihovem FLINTA (Female, Lesbian, Inter, NonBinary, Trans, Agender) skupnostnem prostoru v Wertschachu/ Dvorčah, na Avstrijskem Koroškem.

Dogodek bo potekal v živo, z možnostjo vključitve preko zooma. Gostji se bosta pridružili preko spleta. Z gostjami se bo v angleščini pogovorjala Maja Pan, doktorica filozofije, feministična teoretičarka in kvirovska animalistka.

Gostile_i bomo dve aktivistki kolektiva GemSe, Marlies in Katrin, ki bosta z nami podelili svoje izkušnje na poti do pridobitve njihovega skupnostnega prostora ob slovensko-italijansko-avstrijski tromeji. O tem, kaj pomeni direktno posojilo, bančno posojilo, kaj se da kupiti s soliji – izmišljeno valuto in o tem, kakšne vsebine in možnosti prinaša njihova nova stanovanjska skupnost v nastajanju. Skozi predstavitev prakse tega kolektiva ter njihovih izkušenj bomo poskušale_i osvetliti tudi različne finančne in pravne vidike razvoja projekta stanovanjskih skupnosti in oblik zadružništva pri nas.

Marlies

je bila več kot desetletje dejavna v znameniti graški radijski skupnosti Helsinki in je del kvirovsko-feminističnega uredniškega kolektiva genderfreqenz, kjer je bila zaposlena kot programska koordinatorica. Trenutno se ozira po možnosti pripravništva v obrtništvu.

Katrin

je dvanajst let živela in delala na skupnostni kmetiji Wieserhoisl, na zahodnem štajerskem. Po poklicu je električarka in od lani vzpostavlja svoj lasten električarski posel.

Blog o stanovanjskem projektu (v angleščini in nemščini):

Vabijo pa nas tudi v zelo prisrčni slovenščini:

GemSe na facebooku:

Maja Pan je doktorica filozofije, feministična teoretičarka in kvirovska animalistka, leta 2022 skupaj s Teri Szűcs koordinira program Knjižnice tete Rose.Dogodek je organiziran v sodelovanju z IŠSP - Inštitutom za študije stanovanj in prostora.  Dogodek, ki je del programa Knjižnica tete Rose, je izveden s podporo programa Evropska solidarnosta enota in NA Movit.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: