15. 11. 2022 ob 18.00, TOTI DCA

Spoznavni večer s prostovoljkami_ci Evropske solidarnostne enote

Vabimo te v prostore TOTI DCA (Gorkega ulica 34, 2000 Maribor) na spoznavni večer z našimi prostovoljkami_ci Evropske solidarnostne enote – Silvio Tami (Italija), Noemie Brunet (Francija) in Lazarjm Bojanićem (Bosna).

Popeljale_i vas bodo na kratko virtualno potovanje, na katerem boste izvedele_i veliko zanimivega o njihovih rojstnih mestih in regijah, s poudarkom na hrani, kulturi, zgodovini in naravnih lepotah. Izvedele_i boste več o znameniti lešnikovi torti iz Creusa, katere recept še danes ostaja skrivnost, ki jo poznajo le redke_i. Ali ste vedele_i, da je Atilla Hun, ko so barbari prišli v Videm (Udine), v središču zgradil zelo visok hrib, da bi lahko opazoval uničevanje in požare v sosednji Akvileji? Danes na tem hribu stoji grad Udine. Pale, ki leži na 850 metrih nadmorske višine in ga obdajajo tri gore, ima zelo hladno podnebje, tudi poleti, tako zelo, da je enkrat junija celo zapadel sneg. Poleg zanimivih zgodb, kot so te, lahko pričakujete tudi nekaj domačih jedi iz njihovih regij.

Dogodek bo potekal v bosanskem, angleškem in slovenskem jeziku ter bo izveden s podporo programa Evropska solidarnosta enota in NA Movit.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: