16. 11. ob 20.00, Trg revolucije 9

TZUSSS

TZUSSS predstavlja prvo sodelovanje med duom trobente in harmonike, ki ga sestavljata Silvan Schmid (CH) in Tizia Zimmermann (CH) ter Urško Savič (SL), ki za prenos zvočnih signalov uporablja medij radia. Njihovo sodelovanje se je zaradi različnih lokacij, kjer se nahajajo, pričelo z istoimensko spletno korespondenco, kjer so si izmenjevali misli in inspiracije, ki so jim lastne v polju ustvarjanja zvoka ter besedila. Tako so pričeli ustvarjati bazo njim pomembnih konceptov. Iz širokega obravnavanega polja so se kot ključne teme pojavile fragmenacija govora na njegovo melodijo/intonacijo, ritem/tempo ter (posledično) motnje in šumi v komunikaciji.

14. 11. // R A D A R, Radio Študent89,3 MHZ

15. 11. // Cirkulacija 2, Ljubljana

16. 11. // Pekarna Magdalenske mreže, Maribor

17. 11. // Stari Petrol, Škofja Loka

24. 11. // Blech, Halle

25. 11. // Punctum, Praga

Tizia Zimmermann

je želela postati glasbenica odkar je v rokah prvič držala harmoniko. Leta 2018 je tako diplomirala iz klasične harmonike na Hochschule der Künste v Bernu. Leta 2020 je tam tudi magistrirala na oddelku performansa. Poleg interpretacije sodobne klasične glasbe, ustvarja na polju svobodne improvizacije in eksperimentalnega hrupa. V sklopu zanimanja za slednjo je soustvarjalka različnih platform iz tega področja, recimo Gamut Kollektiv iz Zuricha. Sodelovala je pri izvedbi "Winterreise" Hansa Znderja pod dirigentom Emiliom Pomàricom in "Die Odyssee" Leonarda Eversa pod dirigentom Eduardom Strausserjem v Operni hiši v Zurichu.

Silvan Schmid

je trobentač, ki živi in ustvarja med Švico in Nizozemsko. Koncertira in snema z Gamut Kollektiv, Alex Riva, Eddé Khouri, Félicie Bazelaire, Timothéejem Quostom, Elio Ambergom, Marino Tantanozi, Bertrandom Denzlerjem, Edwinom Prévostom in mnogimi drugimi. Je aktiven član Gamut Kollektiva, katerega namen je raziskovanje, iskanje in zaganjanje novih projektov. Kolektiv služi kot plodno gojišče za ideje, eksperimente in nove procese. Poleg letnega festivala Gamut vodijo založbo Edition Gamut in organizirajo različne koncertne serije v Zürichu.

Urška Savič

je mnogoživka – predvsem piska, včasih fotografinja, drugič kritičarka in novinarka na področju kulture, ustvarjalka radijskih oddaj. Diplomirala je leta 2014 na praškem FAMU, kjer se je ukvarjala s tematikami kolaža in fotomontaže, magistrirala pa na ljubljanskem ALUO (2020), kjer se je na Oddelku za kiparstvo osredotočala na obsesivno dokumentacijo in arhivarsko prakso v sodobni umetnosti. Med letoma 2015 in 2019 je bila del kolektiva Modri kot v Avtonomni tovarni Rog v Ljubljani. Od leta 2017 dalje je sodelavka redakcije za kulturo in humanistične vede na Radiu Študent, kjer je z letom 2019 pričela voditi odprto radijsko umetniško-teoretsko raziskovalno platformo R A D A R, v letu 2021 pa je tam postala tudi tonska tehnica.

Podpora: Radio Študent, Sirkulacija 2, KUD Mreža / Atelje Azil / Studio Asylum, Kulturno umetniško društvo Jadran, Pekarna Magdalenske mreže, Blech, Punctum, Pro Helvetia Schweizer Kulturstiftung, Kanton Zürich Kultur, Stadt Zürich Kultur, Odprta radijska (umetniško-teoretska) raziskovalna platforma R A D A R, Radia Network, GAMUT Collective - LABYRINTH

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: