7. 11. 2022 ob 16.00, Vetrinjski dvor in sprehod po mestu

SobaZaGosteMaribor: Interesni Safari: Vtisi/Odtisi

Vabljen_a na InteresniSafari z aktualnia gostoma rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor Siryne Eloued in Hamza Chakroun. Dobimo se v ponedeljek, 7. 11. 2022, ob 16.00 na dvorišču Vetrinjskega dvora. Pridruži se nam pri diskusiji in dodaj svojo interpretacijo ali mnenje na začetni lokaciji ali kateri od postojank po mestu.

Interesni Safari je iskanje stičišča med temo raziskovanja gostujočega umetnika in lokalnim okoljem. Med sprehodom po mestu spoznavamo temo in o njej v obliki predavanja in pogovora, iščemo sledi v prostoru.

Tokratna rezidenta, Siryne Eloued in Hamza Chakroun, se zanimata za sledi, ki jih lahko najdemo v prostoru bodisi vidne bodisi kot posledica širših socialnih vplivov. Iskali bomo vzorce na stenah, sence krošenj dreves in odtise, ki jih je za seboj pustila zgodovina. Pridružite se nam, da fenomene spoznamo skupaj!

poziv

Gostujoča umetnika SobeZaGoste Siryne Eloued in Hamza Chakroun zainteresirane vabita k sodelovanju. Zbirata ročno izdelane klekljane in kvačkane izdelke za veliko skupno umetniško delo.

Stare ali nove, osebne, podedovane ali nekje. Kos ali več kosov, ki bi lahko služili kot televizijski prtiček, namizni prt, spodnje perilo ali otroška kapa. Zbiramo vse vrste del, narejenih z iglo ali kobilico, po možnosti bele barve, kar pa ni obvezno. Ne glede na to, ali gre za tradicionalno čipko, gipur, kvačkanje itd. Če želiš, da bi si tvoje delo samo izposodili, ga lahko skeniramo in ti ga vrnemo.

Za prevzem nam do 9. 11. 2022 piši na guestroommaribor@gmail.com ali izdelke prinesi v Pekarno Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 200 Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: