9. 11. 2022 ob 19.00, Pekarna Magdalenske mreže

Knjižnica tete Rose: Spolno izkoriščanje in trgovina z ljudmi

V okviru programa Knjižnica Tete Rose te vabimo na pogovor o spolnem izkoriščanju nigerijskih deklet v kontekstu trgovine z ljudmi.

"Trgovina z ljudmi je ena najbolj razvitih in donosnih kriminalnih dejavnosti na svetu. Na prvi pogled se zdi manj tvegana kot trgovina z drogami ali oboroženi ropi, vendar krši človekove pravice in na različne načine izkorišča ljudi." S to izjavo je bila uvedena francoska okrožnica o kazenski politiki iz leta 2015 v zvezi z bojem proti trgovini z ljudmi.

Trgovina z ljudmi je pojav, ki je rasel skupaj z globalizacijo, zlasti trgovanje iz revnih držav v bogatejše. Je zelo donosna kriminalna dejavnost predvsem v kontekstu spolnega izkoriščanja, ki je glavna oblika izkoriščanja v Evropi. Na mednarodni, regionalni in nacionalni ravni se vzpostavljajo in krepijo nove strategije za učinkovit boj proti trgovini z ljudmi. Potrebno pa je poudariti, da kljub prizadevanjem na različnih ravneh otroci niso dovolj zaščiteni. Nigerija ima v mednarodni javnosti podobo prestolnice trgovine z ljudmi, zato je ključna za preučevanje, zlasti spolnega izkoriščanja mladih deklet. Večina nigerijskih otrok, ki so žrtve trgovine z ljudmi, je namreč žrtev trgovine z ljudmi zaradi spolnega izkoriščanja in večina od njih je deklic.

S francosko pravnico Léano Bontems, ki se skozi svoje delo osredotoča na trgovino z ljudmi in ki se nam bo na dogodku pridružila po Zoomu, se bo pogovarjala ESE prostovoljka Noémie Brunet. Pogovor bo potekal v angleščini.

Léana Bontems

je francoska pravnica, ki je študirala človekove pravice. V okviru svoje akademske kariere, se je posvetila raziskovanju trgovine z ljudmi. Med drugim je opravljala pripravništvo v francoski organizaciji za pomoč prostitutkam in napisala magistrsko nalogo o zaščiti mladih nigerijskih deklet, ki so žrtve trgovine z ljudmi.

Dogodek, ki je del programa Knjižnica tete Rose, je izveden s podporo programa Evropska solidarnosta enota in NA Movit.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: