23. in 29. 10. 2022 ob 19.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem:
Tako se je končalo poletje + Retrospektiva kratkih filmov Matjaža Ivanišina

Jesenski sklop Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem otvarjamo z retrospektivo kratkih filmov Matjaža Ivanišina, ki prikazuje in raziskuje različne faze njegove ustvarjalne poti - od študentskih let naprej - in se zaključi z mariborsko premiero njegovega zadnjega kratkega filma Tako se je končalo poletje.

Po nedeljski projekciji (23. 10. 2022) se bomo pogovarjale_i z režiserjem Matjažem Ivanišinom.

Program:
* CHE SARA (2002, 20 min)

Potem sem se pa obrnila in v trenutku sem vedela, da je to Bog Oče. Bil je veličasten, velik, jaz sem bila proti njemu kot mravljica. Rekel mi je, da sem izbrana za več nalog, ena od teh je tudi, da bom rodila Jezusa.” Sara, 15 let

ekipa // režiser in scenarist: Matjaž Ivanišin, direktor fotografije: Toni Laznik, montaža: Zvezdana Sabotič, producenta: Boro Piperović, Jožica Šmid produkcija // UL AGRFT in RTV Slovenija

* MAJHNO IN PAMETNO (2011, 21 min)

EKSPRESIJE SODOBNE SLOVENSKE ARHITEKTURE V FILMU, 4 kratki filmi

Štiri zanimive lokacije gostijo štiri kratke zgodbe in forma se zabavno spoji z vsebino.

ekipa // režiser in scenarist: Matjaž Ivanišin, direktor fotografije: Marko Brdar, direktor filma: Matija Kozamernik, montažer: Jurij Moškon, producent: Danijel Hočevar produkcija // Vertigo

* HIŠE NA JURČKOVI (2011, 6 min)

* TRG IN ZUNANJI OLTAR NA BREZJAH (2011, 5 min)

* ODPAD (2011, 5 min)

* BIOTEHNIŠKA FAKULTETA (2011, 5 min)

* Premiera: TAKO SE JE KONČALO POLETJE (2022, 12 min)

Ob koncu poletja, ko v zraku potekajo priprave na letalski miting, gresta moški in ženska k vodi. A prihod legendarnega akrobatskega pilota zanju ne bo glavni dogodek dneva.

ekipa // režiser in scenarist: Matjaž Ivanišin, direktor fotografije: Gregor Božič, montažerja: Matic Drakulić in Uja Irgolič, producenta: Miha Černec, Jožko Rutar igrajo // Aleš Jeseničnik, Kristina Olovec, Jernej Jerovšek produkcija // Staragara

Matjaž Ivanišin

se je rodil v Mariboru 1981. Leta 2000 se je vpisal na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo – smer filmska in tv režija. Njegovi filmi so bili prikazovani na festivalih, kot so FID Marseille, Locarno, Tribeca in Rotterdam in predstavljeni tudi v modernih galerijah in muzejih kot Pompidou Center, MoMA and ICA London.

"Imel sem idejo za kratki film. Potem smo se z družino za nekaj časa preselili v novo okolje. Veliko sem hodil po novih poteh in tako se je moja ideja počasi zlila z novo pokrajino. Film je rezultat tega srečanja."

Vstopnice si zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo. Nakup vstopnic je možen tudi na SPLETU.

Vstopnina: 5 €

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture - DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   "Filmske nedelje v Lutkovnem" pripravljamo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mestno občino Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: