21. 9. 2022 ob 17.00, Vetrinjski dvor

SobaZaGosteMaribor: InteresniSafari: Mimo bistva

Vabljen_a na InteresniSafari z aktualnim gostom rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor, Andrejem Štularjem. Dobimo se v sredo, 21. 9., ob 17.00 na dvorišču Vetrinjskega dvora. Pridruži se nam pri diskusiji in dodaj svojo interpretacijo ali mnenje na začetni lokaciji ali kateri od postojank po mestu.

InteresniSafari je oblika sprehoda, predavanja na mestu in razglabljanja na terenu z gostujočimi umetniki_cami rezidenčne platforme SobaZaGoste. Je popotovanje in iskanje stičišča med temo zanimanja gostujoče_ga umetnice_ka in lokalnim okoljem.

S tokratnim rezidentom, umetnikom Andrejem Štularjem in umetnostnim zgodovinarjem Simonom Žlahtičem, se bomo sprehodile_i po različnih lokacijah po mestu in iskale_i (ne)smisle prostora, napise in sledi v prostoru, ki nastajajo s plastenjem dogodkov, ki so zapisani v fizičnem prostoru. Te sledi so najočitnejše v majhnih uličicah in skritih dvoriščih, najdemo pa jih tudi vsem na očeh. Vendar jih večkrat preprosto ne opazimo, ko hitimo skozi prostor in čas, ali si za njih enostavno ne vzamemo trenutka, da bi si jih ogledale_i, preučile_i in se poglobile_i v njihove pomene, četudi skozi prizmo domišljije ali naključnih asociacij.

Andrej Štular

je ustvarjalec, ki je dejaven na različnih umetniških področjih. Pri njem se dokaj enakovredno prepletajo področja ilustracije in stripa, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma ter oblikovanja lutk in scenografij. Razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah ter festivalih v Sloveniji in tujini. Izdal je šest avtorskih knjig: Lustri (2000), Kompost (2008), Živa sem! (2011), Bežimo, svet se podira! (2014), Kronike (2015), Medved (2019), Ostri ritmi (2021). Za svoja dela je prejel več nagrad.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: