22. 9. 2022 ob 16.00, Trg revolucije 9

Evropski teden mobilnosti: mobilnost skozi oči mladih in sprehod po centru mesta

Prostovoljke_ci skupine "Mladi za mesta proti podnebnim spremembam" z dvema aktivnostma sodelujejo v obeležitvi Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru. V prvem delu predstavljajo dokument, ki so ga pripravile_i v drugem pa vabijo na sprehod po mestu.

V šolskem letu 2021/22 so pripravile_i dokument, ki nekatera področja Lokalnega programa za mladino Mestne občine Maribor 2016-2021, obravnava v kontekstu podnebne krize, saj želijo, v času priprave novega programa, opozoriti na nespregledljivost najhujše katastrofe današnjega časa. Izbrale_i so štiri področja: izobraževanje, stanovanja, zaposlovanje in promet (mobilnost), ki se v marsičem stikajo tudi s politično participacijo mladih, kar se manifestira v nastalem dokumentu.

Dokument, ki bo v prostorih na Trgu revolucije 9 predstavljen predstavnicam_kom MOM in širši javnosti lahko preberete na povezavi

Po predstavitvi pa se ob 17.15 dobimo na Glavnem trgu od koder se s prostovoljkami_ci in Markom Peterlinom iz Inštituta za politike prostora (IPOP) sprehodimo po centru mesta. Na urbanem sprehodu bomo skupaj razmišljale_i predvsem o urejenosti centra mesta iz vidika prometa.

16.00 predstavitev dokuemnta "Program mladih o podnebni krizi za Mestno občino Maribor" / Trg revolucije 9

17.15 urbani sprehod po centru mesta s prostovoljkami_ci in Markom peterlinom / Glavni trg

Dogodek poteka v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki ga organizira Mestna občina Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: