21. do 24. 9. 2022, Lutkovno gledališče Maribor

Workshot: Otroška delavnica stop animacije z Zarjo Menart

Otroke in mlade, stare med 8 in 15 let vabimo na delavnico stop animacije, ki poteka v okviru letošnjega festivala StopTrik.

Na delavnici animiranega filma se bomo z udeleženkami_ci poglobile_i v skrivnostni svet naše notranjosti. Svoje misli, sanje, občutke in čustva bomo poskusile_i prikazati z animiranjem prosojnih paus papirjev v kolažni tehniki. Udeleženke_ci bodo ustvarile_i kratke animirane sekvence in jih na koncu združile_i v kratki animirani film, ki bo prikazan na zaključku festivala. Delavnico vodi Zarja Menart, filmska animatorka in režiserka.

Udeležba na delavnici je brezplačna.brezplačna. Število mest je omejeno, potrebne so predhodne prijave na brina@stoptrik.com. Prijave zbiramo do petka, 16. 9. 2022 oz. do zapolnitve 8 prostih mest.

Zarja Menart

je diplomirala na ALUO v Ljubljani. Je samozaposlena v kulturi kot filmska animatorka in ilustratorka. Kot umetniška vodja, ilustratorka in glavna animatorka je sodelovala z večimi slovenskimi produkcijami, kot so Strup, Invida, Digital Studio, … v zadnjih letih pa predvsem s Fintafilm produkcijo, kjer je s Špelo Čadež ustvarjala večkrat nagrajene animirane filme Nočna ptica, Orange is the new Black in najnovejši Steakhouse. Trenutno kot režiserka ustvarja svoj animirani prvenec Tri tičice, ki ga financirata RTV in SFC.

Ilustrira predvsem za animirani film, občasno pa tudi za monografske publikacije in otroško periodiko. Razstavljala je na nekaj samostojnih in skupinskih razstavah kot je Slovenski bienale ilustracije. Trenutno kot zunanja sodelavka poučuje predmet video in novi mediji na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, v preteklosti pa je vodila številne likovne delavnice in tečaje animiranega filma (Dagiba, Mestna knjižnica Ljubljana, Društvo za oživljanje zgodbe 2koluta...).

Delavnica je sestavljena iz štirih zaporednih srečanj, potekala bo v Lutkovnem gledališču Maribor. Termini srečanj:

sreda, 21. 9., 16.00 - 19.00

četrtek, 22. 9., 16.00 - 19.00

petek, 23. 9., 16.00 - 19.00

sobota, 24. 9., 9.30 - 14.30

Kratek animirani film bo po koncu delavnice prikazan na uradnem zaključku 12. mednarodnega filmskega festivala StopTrik, v nedeljo, 2. 10. 2022, ob 20.00, v Vetrinjskem dvoru.

Program bo izpeljan v skladu z aktualnimi smernicami in priporočili NIJZ ter odredbami Vlade RS. V primeru zaostritve ukrepov zaradi Covid-19, si pridržujemo pravico do spremembe načina izvedbe oz. odpovedi.

Delavnica poteka v okviru 12. mednarodnega filmskega festivala StopTrik, ki je posvečen stop animaciji, v soorganizatorstvu z Lutkovnim gledališčem Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: